|
R E C E P T E N G A L E
R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| paprikarijst, 4 p., Kroatië 200 g rijst 1 à 2 middelgrote uien 1 à 2 tenen knoflook 2 rode paprika's of 1 rode en 1 gele varkensvet of 3 eetlepels olie 3 tomaten of een blikje gepelde tomaten 4 eetlepels erwten of bonen 250 ml vlees- of kippenbouillon 2 eetlepels tomatenketchup of tomatenpuree 1/2 à 1 tl scherp paprikapoeder peper en zout Bereiding Was de rijst en laat die uitlekken. Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook er de rijst 10 minuten in. Giet het kookwater af en laat de rijst drogen. Pel de uien en hak ze fijn. Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit het vet of de olie en fruit er een paar minuten de uien, de knoflook en de paprika in. Voeg als de paprika beetgaar is de rijst, de tomaten, erwten, het paprikapoeder en de bouillon toe. Laat het geheel op lage temperatuur 10 à 15 minuten garen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg de ketchup of tomatenpuree toe. Deze klassieke Kroatische paprikarijst wordt in restaurants geserveerd bij cevapcici maar past in feite bij nagenoeg alle gegrilde vlees- en visgerechten. Met een ijsbolletjesschep kun je djuvec mooi bolvormig presenteren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|