R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DJUVEC
paprikarijst, 4 p., Kroatië

reeks 515 (141K)
 

200 g rijst
1 à 2 middelgrote uien
1 à 2 tenen knoflook
2 rode paprika's of 1 rode en 1 gele
varkensvet of 3 eetlepels olie
3 tomaten of een blikje gepelde tomaten
4 eetlepels erwten of bonen
250 ml vlees- of kippenbouillon
2 eetlepels tomatenketchup of tomatenpuree
1/2 à 1 tl scherp paprikapoeder
peper en zout


Bereiding


Was de rijst en laat die uitlekken.

Breng een pan water met wat zout aan de kook en kook er de rijst 10 minuten in.

Giet het kookwater af en laat de rijst drogen.

Pel de uien en hak ze fijn.
Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verhit het vet of de olie en fruit er een paar minuten de uien, de knoflook en de paprika in.
Voeg als de paprika beetgaar is de rijst, de tomaten, erwten, het paprikapoeder en de bouillon toe.
Laat het geheel op lage temperatuur 10 à 15 minuten garen.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Voeg de ketchup of tomatenpuree toe.


Info

Deze klassieke Kroatische paprikarijst wordt in restaurants geserveerd bij cevapcici maar past in feite bij nagenoeg alle gegrilde vlees- en visgerechten.

Met een ijsbolletjesschep kun je djuvec mooi bolvormig presenteren.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________