I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
N
T
R
O
D
U
C
T
I
E
I
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________

INTRODUCTIE


Ik heb nooit enige culinaire scholing genoten. Mijn passie voor koken is er echter niet minder om. Ik ben bovendien nieuwsgierig en kijk graag over de grenzen.
Wat eten mensen, gewone mensen zoals u en ik, zoal in het dagelijks leven, zij het in Ohio, IJsland, Kazachstan of Lutjebroek. De recepten die je aantreft op receptengalerie komen dan ook uit alle windstreken. Dat betekent overigens niet dat ze zomaar komen aanwaaien.

Met boeken en internetsites als belangrijke bronnen besteed ik veel tijd aan het bekijken en vergelijken van recepten voor een bepaald gerecht en stel op basis daarvan een naar mijn idee zo authentiek mogelijk recept op. Zo'n recept test ik uit en pas ik zonodig aan.
Een vast attribuut op mijn aanrecht is een fototoestel, want we eten ook met onze ogen. Ik probeer de gerechten er aantrekkelijk uit te laten zien maar vermijd daarbij de fratsen van "fine dining". Ook trends zijn aan mij niet besteed. Ik ga voor een eenvoudige maar hopelijk uitnodigende presentatie.

Ga mee op reis. Eet "Garides Saganaki" met de Grieken, "Adobong manok" met de Philipino's, "Panquecas" met de Brazilianen, "Poulet Yassa" met de Senegalezen, "Inlagda rodbetor" met de Zweden, "Sopa de chile verde" met de Mexicanen, "Mish-Mash" met de Bulgaren, "Baked red snapper" met de Australiërs, "Tapas" met de Spanjaarden, "Vlaamse karbonades" met de Belgen, "Bobotie" met de Zuid-Afrikanen, "Colcannon" met de Ieren, "Mississippi-mudpie" met de Amerikanen en "Andijviestamppot" met de Nederlanders....
Er wachten veel verrassingen!

Stuit je op onduidelijkheden, "dode" links, vergissingen of fouten, mail me dan s'il vous plait. Reacties op een bepaald recept of de site zelf zijn eveneens welkom.

Uw gastheer



Mijn grootste fan en onvermoeibare sous-chef:

jacky


Altijd aanwezig ruimt zij voor mij keurig alles op wat ik knoei of laat vallen. Ze is inmiddels internationaal geörienteerd, is dol op curries, sperziebonen, olijven en aardbeien, exotische vlees-  en visgerechten.






naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________