R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DENGU

 soja-bonenstew, 4 p., Kenia


225 g mung (soja)bonen, een nacht in water geweekt
2 el ghee of boter
2 tenen knoflook, geperst
1 rode ui, fijngehakt
2 el tomatenpuree
1/2 rode paprika, in kleine blokjes gesneden
 1/2 groene paprika, in kleine blokjes gesneden
1 verse groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt
300 ml water


bereiding


Doe de sojabonen in een pan en giet erzoveel water bij dat de bonen onder staan.
Breng het water aan de kook. Kook de bonen tot ze zacht zijn en het water is verdampt.
Neem de pan van het vuur en stamp de bonen met een aardappelpureestamper of met een vork tot een wat groffe massa.

Verhit de ghee of boter in een andere pan.
Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze in 4 à 5 minuten goudkleurig. Voeg de tomatenpuree toe en bak, terwijl je roert, het geheel nog 2 à 3 minuten.

Voeg de gestampte bonen toe en meng ze met het ui-knoflookmengsel.
Voeg de stukjes rode paprika, groene paprika en chilipeper toe en meng ze met de rest..

Voeg het water toe en breng het geheel, terwijl je roert aan de kook.

Laat het gerecht op lage temperatuur 10 pruttelen voor het te serveren.


info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________