R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DEENSE SPERZIEBONENSALADE
Denemarken, 4 p





250 g sperziebonen
200 g aardappels, in de schil gekookt
3 à 4 haringen, schoongemaakt en gefileerd
1 ui, fijngehakt
1 el boter
zout

voor de dressing:
4 el mayonaise
1 el yoghurt
het sap van een 1/2 citroen
vers gemalen witte peper
een snufje suiker
peterselie, fijngehakt


Bereiding


Maak de sperziebonen schoon. Breek de boontjes en was ze.

Breng een pan met water waaraan 1 eetlepel boter en zout zijn toegevoegd aan de kook.
Voeg de sperziebonen toe en kook ze beetgaar.

Giet de bonen af en laat ze afkoelen.

Kook in een andere pan de aardappels beetgaar.

Pel de gekookte aardappels en snijd ze in plakjes.

Snijd de haringen in stukjes.

Meng de bonen, de stukjes haring, de schijfjes aardappel en de uisnippers.

Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, het citroensap, peper en zout en de suiker.
Giet de dressing over de salade en laat die zeker een uur intrekken.

Garneer de salade met peterselie.
Serveer er toast met boter bij.


Info


Een heerlijke salade die met wat toast of (geroosterd) brood erbij een prima hoofdgerecht vormt. Het snufje suiker mag wat mij betreft achterwege blijven.

Je kunt de salade ruimschoots van te voren bereiden.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________