R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Denemarken, 4 p 250 g sperziebonen 200 g aardappels, in de schil gekookt 3 à 4 haringen, schoongemaakt en gefileerd 1 ui, fijngehakt 1 el boter zout voor de dressing: 4 el mayonaise 1 el yoghurt het sap van een 1/2 citroen vers gemalen witte peper een snufje suiker peterselie, fijngehakt Bereiding Maak de sperziebonen schoon. Breek de boontjes en was ze. Breng een pan met water waaraan 1 eetlepel boter en zout zijn toegevoegd aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en kook ze beetgaar. Giet de bonen af en laat ze afkoelen. Kook in een andere pan de aardappels beetgaar. Pel de gekookte aardappels en snijd ze in plakjes. Snijd de haringen in stukjes. Meng de bonen, de stukjes haring, de schijfjes aardappel en de uisnippers. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, het citroensap, peper en zout en de suiker. Giet de dressing over de salade en laat die zeker een uur intrekken. Garneer de salade met peterselie. Serveer er toast met boter bij. Een heerlijke salade die met wat toast of (geroosterd) brood erbij een prima hoofdgerecht vormt. Het snufje suiker mag wat mij betreft achterwege blijven. Je kunt de salade ruimschoots van te voren bereiden.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |