R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DEENSE APPELTAART
dessert, Denemarken


 

voor het kaneel-suikermengse
l:
100 g suiker
1 el kaneel

voor de cake:
200 g suiker
225 g boter op kamertemperatuur
plus extra voor invetten bakvorm
4 grote eieren op kamertemperatuur
250 g patentbbloem
1 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1 tl vanille extract
6 grote appels



Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Bekleed de bodem van een springvorm met een diameter van 22 1/2 cm met bakpapier en vet de bakvorm inclusief het papier in met boter.

Meng in een kommetje de suiker en de kaneel.
Meng in een grotere kom de bloem, het bakpoeder en het zout.
Schil de appels, snijd ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in dunne schijfjes.
Mix met daarvoor geschikte keukenapparatuur de suiker en de boter tot een dikke, egale massa. Voeg het vanille extract toe en daarna één voor één de eieren. Mix na iedere toevoeging een halve minuut.
Voeg tenslotte het bloemmengsel op lage snelheid toe. Overmix niet. Stop met mixen zodra het mengsel door het beslag is opgenomen.

Meng de appelschijfjes en het suiker-kaneelmengsel. Leg de helft van de schijfjes in de taartvorm, giet er het beslag over, strijk het glad en leg vervolgens de rest van de schijfjes vanuit het midden van de taart in uitwaaierende lijnen tegen elkaar aan op het beslag. Strooi eventueel achter- of overgebleven kaneel-suikermengsel over de  taart.

Bak de taart 1 uur in de voorverwarmde oven. Bedek de taart vervolgens losjes met aluminiumfolie en bak die zo nog 15 à 20 minuten of tot de taart in het midden stevig is. Controleer dat door een houten prikker in het midden van de taart te steken. De prikker moet er schoon zonder aanhangend beslag dus uitkomen.
Laat de taart op een draadrek afkoelen voordat je de springvorm  verwijdert. Serveer de taart warm of op kamertemperatuur mét geklopte room of ijs erbij.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________