R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DATE AND WALNUT TEA LOAF
dadel- en walnootcake, Engeland




 
200 g dadels, ontpit en in stukjes gehakt
1 tl soda bicarbonaat
100 g boter, in stukjes
280 g zelfrijzend bakmeel
50 g walnoten, gehakt
100 g donkere basterdsuiker
1 ei, geklopt
2 tl demerarasuiker


Bereiding


Doe de stukjes dadel in een ruime kom en roer er de soda bicarbonaat en een snufje zout door. Giet er 3 dl heet water bij, roer en laat het geheel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 160 C.
Bekleed de bodem en de zijkanten van een cake/broodbakblik met bakpapier.

Wrijf met je vingertoppen de stukjes boter door het zelfrijzend bakmel tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
Voeg de walnoten en de basterdsuiker toe en werk ze door het zelfrijzend bakmeelmengsel.

Doe dit mengsel plus het losgeklopte ei in de kom met de afgekoelde stukjes dadel en schep het geheel om tot het goed gemengd is.

"Stort" het beslag in de bakvorm en strooi er een laagje demararasuiker over.

Zet het bakvorm in de voorverwarmde oven.
Bak de cake 1 à 1 1/4 uur of tot een prikker die je in de cake steekt er schoon uitkomt.

Omwikkel de afgekoelde cake met folie en bewaar die 1 à 2 dagen in een luchtdichte verpakking voor de cake te consumeren.


Info

















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________