![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dadel- en walnootcake, Engeland ![]() 200 g dadels, ontpit en in stukjes gehakt 1 tl soda bicarbonaat 100 g boter, in stukjes 280 g zelfrijzend bakmeel 50 g walnoten, gehakt 100 g donkere basterdsuiker 1 ei, geklopt 2 tl demerarasuiker Bereiding Doe de stukjes dadel in een ruime kom en roer er de soda bicarbonaat en een snufje zout door. Giet er 3 dl heet water bij, roer en laat het geheel afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 C. Bekleed de bodem en de zijkanten van een cake/broodbakblik met bakpapier. Wrijf met je vingertoppen de stukjes boter door het zelfrijzend bakmel tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Voeg de walnoten en de basterdsuiker toe en werk ze door het zelfrijzend bakmeelmengsel. Doe dit mengsel plus het losgeklopte ei in de kom met de afgekoelde stukjes dadel en schep het geheel om tot het goed gemengd is. "Stort" het beslag in de bakvorm en strooi er een laagje demararasuiker over. Zet het bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cake 1 à 1 1/4 uur of tot een prikker die je in de cake steekt er schoon uitkomt. Omwikkel de afgekoelde cake met folie en bewaar die 1 à 2 dagen in een luchtdichte verpakking voor de cake te consumeren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |