|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| krokant gefrituurde zoete en "spicy" kip, Korea 1 k kippenvleugeltjes (zie Info) een stukje verse gember, geraspt 75 g maismeel arachide (pinda)olie voor het frituren, plus extra 2 tenen knoflook, geperst 4 gedroogde rode chilipepers, geplet 80 ml sojasaus 100 ml maissiroop (eventueel honing) 2 el mirin 1 el bruine suiker 1 el geroosterd sesamzaad 50 geroosterde zoute pinda's, grof gehakt Bereiding Doe de vleugeltjes, 1/2 tl peper, de geraspte gember en zout in een kom en meng ze. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. Neem de kom na een half uur uit de koelkast. Doe het maismeel in een ondiepe schaal en haal er de vleugeltjes door. Vul een ruime kookpan voor 1/3 met arachide-olie en verhit die tot een temperatuur van 180 C. Je kunt ook een friteuse gebruiken. Bak de kipvleugeltjes in partijen tot ze een lichtgouden kleur hebben (ca 6 minuten). Draai de vleugeltjes halverwege om. Schep de vleugeltjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de vleugeltjes nog een keer, nu gedurende 4 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben en gaar zijn. Laat ze weer op keukenpapier uitlekken. Verhit op middelhoog vuur 2 el arachideolie in een grote koeken- of hapjespan en voeg de knoflook en geplette chilipepers toe. Bak ze een 1/2 minuut. Voeg de sojasaus, de maissiroop en de mirin toe en laat het mengsel gedurende 3 minuten wat indikken. Roer er de bruine suiker door en voeg de kippenvleugeltjes toe. Bak ze tot ze gaan glanzen (een paar minuten). Roer ondertussen om de vleugeltjes zoveel mogelijk met saus te bedekken. Strooi sesamzaad en grof gehakte pinda's over de kipvleugeltjes. In de meeste recepten die ik tegenkwam zijn kippenvleugels het hoofdingrediënt maar er zijn ook recepten waarin gewerkt wordt met kippendijen of in stukken gesneden kippenborst. Gebruik die dus, als daar je voorkeur naar uitgaat. In een Australische recept met betrekking tot dit gerecht kwam ik het volgende commentaar tegen: "These marinated wings are coated in cornflour, twice-fried until crisp and golden, and then coated in a sticky, sweet, spicy, tangy and completely addictive sauce that will have you licking the plate, not just your fingers." Je bent gewaarschuwd!
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|