R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DAKGANGJEONG
krokant gefrituurde zoete en "spicy" kip, Korea

1 k kippenvleugeltjes (zie Info)
een stukje verse gember, geraspt
75 g maismeel
arachide (pinda)olie voor het frituren, plus extra
2 tenen knoflook, geperst
4 gedroogde rode chilipepers, geplet
80 ml sojasaus
100 ml maissiroop (eventueel honing)
2 el mirin
1 el bruine suiker
1 el geroosterd sesamzaad
50 geroosterde zoute pinda's, grof gehakt


Bereiding


Doe de vleugeltjes, 1/2 tl peper, de geraspte gember en zout in een kom en meng ze. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast.

Neem de kom na een half uur uit de koelkast.
Doe het maismeel in een ondiepe schaal en haal er de vleugeltjes door.

Vul een ruime kookpan voor 1/3 met arachide-olie en verhit die tot een temperatuur van 180 C. Je kunt ook een friteuse gebruiken.
Bak de kipvleugeltjes in partijen tot ze een lichtgouden kleur hebben (ca 6 minuten). Draai de vleugeltjes halverwege om.
Schep de vleugeltjes met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak de vleugeltjes nog een keer, nu gedurende 4 minuten of tot ze een goudbruine kleur hebben en gaar zijn. Laat ze weer op keukenpapier uitlekken.

Verhit op middelhoog vuur 2 el arachideolie in een grote koeken- of hapjespan en voeg de knoflook en geplette chilipepers toe. Bak ze een 1/2 minuut.
Voeg de sojasaus, de maissiroop en de mirin toe en laat het mengsel gedurende 3 minuten wat indikken.

Roer er de bruine suiker door en voeg de kippenvleugeltjes toe. Bak ze tot ze gaan glanzen (een paar minuten). Roer ondertussen om de vleugeltjes zoveel mogelijk met saus te bedekken.

Strooi sesamzaad en grof gehakte pinda's over de kipvleugeltjes.


Info


In de meeste recepten die ik tegenkwam zijn kippenvleugels het hoofdingrediënt maar er zijn ook recepten waarin gewerkt wordt met kippendijen of in stukken gesneden kippenborst. Gebruik die dus, als daar je voorkeur naar uitgaat.
 
In een Australische recept met betrekking tot dit gerecht kwam ik het volgende commentaar tegen: "These marinated wings are coated in cornflour, twice-fried until crisp and golden, and then coated in a sticky, sweet, spicy, tangy and completely addictive sauce that will have you licking the plate, not just your fingers." Je bent gewaarschuwd!


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________