R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DAJAJ MASHWY  
met rijst en vlees gevulde kip, 4 p., Saoedi-Arabië





3 el olijfolie
ca 120 g runder- of lamsgehakt
1 kleine ui, fijngesneden
zout en versgemalen peper
1 kop gekookte basmatirijst
1/8 kop amandelschaafsel bij gebruik van rundergehakt
1/8 kop pijnboompitten bij gebruik van lamsgehakt
1/8 kop rozijnen
1 1/2 tl baharat
1 hele kip, schoongemaakt en ontveld
1 kop tomatenpuree (zie Info)
1 teen knoflook, geperst
1 kop gekookte kikkererwten


Bereiding


Verwarm de oven voor op 210 C.

Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak er de uisnippers en het gehakt in tot ze bruin kleuren.

Kruid het gehakt-uimengsel met zout, peper en de helft van de baharat.
Doe het mengsel in een grote kom en roer er de rijst, de amandelen of pijnboompitten en de rozijnen door.







Vul de kip met het mengsel.

Wrijf de kip in met 1 el olie en giet de ander eetlepel olie in een ovenbestendige pan (met deksel).
Leg de kip met de borstzijde naar boven in de pan en giet er de eventueel iets verdunde tomatenpuree over. Verdeel vervolgens de geperste knoflook over de kip en strooi er de rest van de baharat over.

Strooi de kikkererwten over de bodem van de pan en meng ze met de van de kip afgelopen tomatenpuree.
Kruid het geheel met zout en peper.
Plaats het deksel op de pan en zet de pan in de oven.
Laat de kip -afhankelijk van grootte en gewicht-  1 à 1 1/2 uur garen.


Info


Een hele kop tomatenpuree is absoluut te veel, tenminste als je de  tomatenpuree gebruikt die hier in blikjes verkocht wordt. Die proef je in deze hoeveelheid boven alles uit.
Neem een klein blikje tomatenpuree en vul dat aan met ca 1 kop gezeefde tomatensaus (passato), dan zijn de smaken goed in balans.

Van de hoeveelheid vulling houd je beslist wat over. Serveer dat als bijgerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________