R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatiëibanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
DA(A)L CHAWAL
dal met rijst, 4 p., Pakistan

voor de dal:
1 kop gesplitste rode linzen
1 grote ui, fijngesneden
2 tomaten
1 groene chilipeper, gehakt
1 tl knoflook, fijngesneden
1 tl gember, fijngesneden
2 el olie
zout naar smaak
3 koppen water

specerijen:
1/2 tl gemalen kurkuma
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl gemalen koriander
1/2 tl mosterdzaad

verder:
1 kop rijst (basmati)
2 koppen water
een snuf zout
Indian pickle (zie info)


 bereiding


Spoel de dal grondig onder stromend koud water en laat die vervolgens 15 minuten in water wellen.
 
Kook de dal gaar in lichtgezouten water waaraan de kurkuma is toegevoegd (zie de verpakking voor de juiste kooktijd) en zet die daarna terzijde.

Verhit de olie in een koekenpan en voeg het komijnzaad en het mosterdzaad toe. Voeg als de zaden gaan ploppen de gehakte groene chilipeper toe en sauteer die een halve minuut.

Voeg de ui, knoflook en gember toe, bak ze onder herhaaldelijk roeren 3 à 4 minuten en voeg dan de gehakte tomaten toe. Bak ze op middelhoge temperatuur 2 à 3 minuten mee en voeg daarna de terzijde gezette gekookte dal en de gemalen koriander toe. Meng ze met de zich al in de pan pan bevindende ingrediënten en laat het geheel vervolgens met het deksel op de pan op lage temperatuur verder garen tot de dal zacht en wat uiteengevallen is (ca 10 minuten).

De rijst.
Spoel de rijst 3 à 4 keer en kook die in licht gezouten water. Zie de verpakking voor de juiste kooktijd.
Meek een serveerschaal op met de rijst en spreid er de dal over uit.

Serveer er "Indian pickle" bij. Klik hier voor het recept.



Info












naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________