|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voor 150 g kaas., Hongarije 9 dl volle melk 1 tl zout 3 el witte wijnazijn verder: grote pan houten lepel kom zeef kaasdoek (muslin) luchtdichte verpakking Bereiding Zorg dat alle benodigdheden steriel zijn. Giet de melk in een pan en roer er het zout door. Breng de melk aan de kook. Verlaag de temperatuur vervolgens naar middelhoog en roer zo nu en dan. Neem de pan van het fornuis en roer er de azijn door. Laat de pan 5 minuten staan zonder door de inhoud te roeren. Zet de zeef op een kom en bekleed de zeef met een vochtig stuk kaasdoek. Giet het mengsel in de zeef met kaasdoek en laat het 20 à 25 minuten uitlekken. De in de kaasdoek achtergebleven massa zou nu samengeklonterd moeten zijn. Hoe langer je de curd laat uitlkekken hoe hoe dikker en droger de curd wordt Knijp de kaasdoek samen om er nog zeveel mogelijk vocht uit te persen. Doe de curd-kaas in een luchtdichte verpakking. De curd kun je al een dag van te voren maken. De houdbaarheid van de kaas is echter beperkt (maximaal 4 à 5 dagen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|