R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CURD KAAS VAN KOEMELK
voor 150 g kaas., Hongarije

9 dl volle melk
1 tl zout
3 el witte wijnazijn

verder:
grote pan
houten lepel
kom
zeef
kaasdoek (muslin)
luchtdichte verpakking


Bereiding


Zorg dat alle benodigdheden steriel zijn.

Giet de melk in een pan en roer er het zout door.
Breng de melk aan de kook. Verlaag de temperatuur vervolgens naar middelhoog en roer zo nu en dan.

Neem de pan van het fornuis en roer er de azijn door.
Laat de pan 5 minuten staan zonder door de inhoud te roeren.

Zet de zeef op een kom en bekleed de zeef met een vochtig stuk kaasdoek.
Giet het mengsel in de zeef met kaasdoek en laat het 20 à 25 minuten uitlekken. De in de kaasdoek achtergebleven massa zou nu samengeklonterd moeten zijn. Hoe langer je de curd laat uitlkekken hoe hoe dikker en droger de curd wordt

Knijp de kaasdoek samen om er nog zeveel mogelijk vocht uit te persen.

Doe de curd-kaas in een luchtdichte verpakking.


Info


De curd kun je al een dag van te voren maken. De houdbaarheid van de kaas is echter beperkt (maximaal 4 à 5 dagen.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________