![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Cubaanse hartig belegde, zoete broodjes, 12 stuks, Cuba ![]() 12 "Hawaiian sweet rolls": zachte, zoete broodjes (bolletjes) klik hier voor het recept ca 300 g goede kwaliteit gekookte ham, in schijfjes gesneden ca 150 g Zwitserse kaas (gruyère, emmental), in plakjes gesneden 3 à 4 zoetzure augurken, in dunne rondjes gesneden voor de topping: 75 g boter 2 el fijngehakte ui of lenteui 1 el Dijonmosterd Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Laat de broodjes aan elkaar zitten (ze worden gewoonlijk per 12 stuks aaneengesloten gebakken en verpakt), dat maakt de verwerking van de broodjes gemakkelijker. Snijd de broodjes alsof het 1 brood betreft horizontaal doormidden. Leg de onderste helft van de bolletjes in een lage "passende" bakvorm (de bakvorm en de broodjes moeten hetzelfde formaat hebben). Beleg de broodlaag in de bakvorm royaal met gekookte ham, vervolgens met plakken kaas, zodanig dat je geen ham meer ziet en verdeel op regelmatige wijze de rondjes zoetzure augurk over de kaaslaag. Sluit de "vulling" in door er de bovenlaag van de broodjes op te leggen. Smelt op lage temperatuur de boter in een steelpannnetje. Giet de gesmolten boter in een kommetje en voeg er de fijngehakte ui of lenteui en de dijon-mosterd aan toe en meng ze. Lepel het botermengsel over de broodjes en spreid het met een keukenkwastje over het hele oppervlak uit. Zet de bakvorm met broodjes bedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde oven. Verwijder na 10 minuten de folie en bak ze dan nog 5 à 10 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Neem na enige afkoeling de laag broodjes uit de bakvorm en maak/snijd ze los van elkaar. Laat ze nog wat meer afkoelen en serveer ze dan. Cuban sliders gaan goed samen met aardappelchips of french fries, zeker ook met Cubaanse zwarte bonen met rijst. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |