R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CUBAN SLIDERS
 Cubaanse hartig belegde, zoete broodjes, 12 stuks, Cuba




12 "Hawaiian sweet rolls": zachte, zoete broodjes (bolletjes)
klik hier voor het recept

ca 300 g goede kwaliteit gekookte ham,
in schijfjes gesneden

ca 150 g Zwitserse kaas (gruyère, emmental), in plakjes gesneden

3 à 4 zoetzure augurken, in dunne rondjes gesneden

voor de topping:
75 g boter
2 el fijngehakte ui of lenteui
1 el Dijonmosterd
 
Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).

Laat de broodjes aan elkaar zitten (ze worden gewoonlijk per 12 stuks aaneengesloten gebakken en verpakt), dat maakt de verwerking van de broodjes gemakkelijker. Snijd de broodjes alsof het 1 brood betreft horizontaal doormidden.

Leg de onderste helft van de bolletjes in een lage "passende" bakvorm (de bakvorm en de broodjes moeten hetzelfde formaat hebben).
Beleg de broodlaag in de bakvorm royaal met gekookte ham, vervolgens met plakken kaas, zodanig dat je geen ham meer ziet en verdeel op regelmatige wijze de rondjes zoetzure augurk over de kaaslaag. 
Sluit de "vulling" in door er de bovenlaag van de broodjes op te leggen.

Smelt op lage temperatuur de boter in een steelpannnetje. Giet de gesmolten boter in een kommetje en voeg er de fijngehakte ui of lenteui en de dijon-mosterd aan toe en meng ze.

Lepel het botermengsel over de broodjes en spreid het met een keukenkwastje over het hele oppervlak uit.

Zet de bakvorm met broodjes bedekt met aluminiumfolie in de voorverwarmde oven.
Verwijder na 10 minuten de folie en bak ze dan nog 5 à 10 minuten of tot ze goudbruin kleuren.

Neem na enige afkoeling de laag broodjes uit de bakvorm en maak/snijd ze los van elkaar.

Laat ze nog wat meer afkoelen en serveer ze dan.
 

Info


Cuban sliders gaan goed samen met aardappelchips of french fries, zeker ook met Cubaanse zwarte bonen met rijst.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________