![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 6 p., Cuba ![]() 1 kip van ca 1 1/2 kilo 6 peperbolletjes 1 laurierblad 3 takjes verse peterselie 2 el olijfolie 1 grote ui, fijngehakt 2 hardgekookte eieren, gehakt 2 tomaten, grof gehakt 50 g groene olijven, ontpit, grof gehakt 1 el kappertjes, uitgelekt 65 g rozijnen zout en versgemalen zwarte peper voor de topping: 500 g maiskorrels (blik/pot of diepvries) 90 g boter 2 tl basterdsuiker 3 eieren, licht geklopt zout ![]() Bereiding Doe de kip in een grote pan en voeg zoveel water toe dat die ermee bedekt wordt. Voeg de peperbolletjes, het laurierblad en de peterselie toe en breng het geheel aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat de kip een uur lang zachtjes garen. Laat de kip vervolgens in het kooknat afkoelen. Neem de kip als die voldoende afgekoeld is uit de pan. Verwijder vel en botten en trek met twee vorken het vlees in draderige stukken. Doe de maiskorrels in de blender of foodprocessor en pureer ze. Smelt op laag vuur de boter in een pan. Voeg de gepureerde maiskorrels, de suiker en royaal zout toe. Bak het mengsel onder voortdurend roeren tot het dikker wordt en van de zijkant van de pan loslaat (ca 10 minuten). Neem de pan van het vuur en laat het maismengsel 10 minuten afkoelen. Roer er vervolgens langzaam de geklopte eieren door, steeds een beetje tegelijk. Verwarm de oven voor op 180 C. Verhit de olie in een grote bakpan en sauteer er de ui in tot die zacht en doorschijnend is (ongeveer 5 minuten). Kruid de ui met zout en peper. Voeg de gehakte hardgekookte eieren, de tomaten, olijven, kappertjes en rozijnen aan de uisnippers toe en meng ze. Schep vervolgens het kippenvlees door het mengsel. Doe het mengsel in een bakvorm of ovenschaal van 25 bij 20 cm en spreid er met een lepel de topping over uit. Bak de pie tot de topping mooi goudbruin kleurt (ca 45 minuten). Laat het gerecht 10 minuten staan voor je het op warme borden serveert. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |