R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CSIRKEPORKOLT
kippenstoofpot, 4 p., Hongarije

2 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 el paprikapoeder
600 g kipfilet, in stukken/stukjes
1 grote tomaat, ontveld, zaad verwijderd en in stukjes gesneden
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1/2 kop (120 ml) water
peper naar snaak
1 à 2 tl zout


Bereiding


Verhit de olie in een pan en bak er de stukjes ui af en toe roerend in tot ze zacht(er) zijn. Voeg de knoflook toe en bak die een halve minuut mee.

Neem de pan van het fornuis, roer het paprikapoeder door het ui-knoflookmengsel en voeg daarna de stukjes kip toe. Plaats de pan terug op de hittebron en bak er de stukjes kip in aan.

Voeg de tomaat, paprika, een halve kop water, peper en een deel van het zout toe  en breng het geheel aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur, plaats het deksel op de pan en laat de inhoud zachtjes sudderen tot de kip gaar en mals is. Proef en voeg zonodig meer zout toe.

Serveer csirkeporkolt met nokedli - klik hier voor het recept - of met pasta.


Info











 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren

______________