![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| kippenstoofpot, 4 p., Hongarije 2 el plantaardige olie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 el paprikapoeder 600 g kipfilet, in stukken/stukjes 1 grote tomaat, ontveld, zaad verwijderd en in stukjes gesneden 1 rode paprika, in stukjes gesneden 1/2 kop (120 ml) water peper naar snaak 1 à 2 tl zout Bereiding Verhit de olie in een pan en bak er de stukjes ui af en toe roerend in tot ze zacht(er) zijn. Voeg de knoflook toe en bak die een halve minuut mee. Neem de pan van het fornuis, roer het paprikapoeder door het ui-knoflookmengsel en voeg daarna de stukjes kip toe. Plaats de pan terug op de hittebron en bak er de stukjes kip in aan. Voeg de tomaat, paprika, een halve kop water, peper en een deel van het zout toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag daaropvolgend de temperatuur, plaats het deksel op de pan en laat de inhoud zachtjes sudderen tot de kip gaar en mals is. Proef en voeg zonodig meer zout toe. Serveer csirkeporkolt met nokedli - klik hier voor het recept - of met pasta.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|