![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "keizerkruimels", 4 p., Hongarije 3 eieren, eiwit en eigeel gescheiden 100 g poedersuiker 100 g boter 1/2 l melk een snuf zout de rasp van 1 citroen 250 g semolina 200 à 300 ml bruiswater 100 g abrikozenjam Bereiding Klop in een kom de eigelen met de helft van de suiker en de helft van de boter tot een dikke massa. Vouw er de melk, de citroenrasp, de semolina en wat zout door. Klop in een andere kom de eiwitten met de rest van de suiker stijf. Vouw de stijfgeklopte eiwitmassa voorzichtig -zodat de luchtigheid behouden bljift- door het eigeelmengsel en voeg vervolgens zoveel bruiswater toe als nodig is om er een dik beslag van te maken. Verhit de rest van de boter in een ovenbestendige koekenpan en giet er het beslag in. Plaats de pan in de tot 180 C. voorverwarmde oven en roer zo af en toe zodat het baksel er uiteindelijk uit komt te zien als een verzameling groffe kruimels. Serveer het kruim bestrooid met poedersuiker en voorzie iedere portie van een paar eetlepels abrikozenjam. Császármorsa is overduidelijk de Hongaarse versie van Oostenrijkse Kaiserschmarren maar daar houdt de keizer meer van pruimensaus dan van abrikozenjam. Klik hier voor het recept. Enige kanttekeningen... Als je voor een guilty pleasure gaat, ga er dan ook voor en wees niet zoals in dit recept te zuinig met suiker in het deeg, dat mag gerust meer zijn 25 g minimaal. De oventemperatuur mag wat mij betreft ook omhoog: met de geadviseerde 180 C was er na 40 minuten nog nauwelijks enige bruining te zien maar dat de keizerkruimels bij deze lange garing behoorlijk uitdrogen, dat is beroerder. Na een minuut of 10 in de oven zou ik een volgend keer de temperatuur zeker met minimaal 25 graden opschalen. Of het droogteprobleem daarmee opgelost is moet ik nog testen maar wat ik zonder meer zou doen is bij de kruimels ook ongeklopte, ongezoete room serveren want wat knappen ze daar van op.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|