,
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CSALAMÁDÉ
gemengde ingemaakte groenten, bijgerecht, 4 p., Hongarije





1 witte kool, geschaafd
3 wortels, dun gesneden
300 g (mini)komkommers, dun gesneden
2 paprika's, dun gesneden
2 uien, in dunne ringen gesneden
1 el zout
100 ml  sterke witte azijn
150 g suiker


Bereiding


Doe alle groenten in een grote kom.
Strooi er het zout over en schep de groenten om. Terzijde zetten en een half uur laten staan.

Doe 1 1/2 liter water, de azijn en de suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost.

Knijp zoveel mogelijk water uit de groenten en voeg ze vervolgens aan de kom met het water-azijn-zoutmengsel toe. Laat de groenten voor je die serveert, zeker zes uur ondergedompeld staan.

Csalamádé gaat goed samen met een aardappel- en een vleesgerecht.
 

Info



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________