![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
"korst van kaas", 2 porties, Zwitserland ![]() 2 sneden boeren (zuurdesem)brood 2 flinke schijven gekookte ham 2 tenen knoflook 150 à 200 g zwitserse kaas (zie info) 1 dl witte wijn 2 eieren zout en peper voor erbij (optioneel) 1 tomaat 4 augurken 2 uien Bereiding Verwarm de oven voor (200 C). Verhit een klont boter in een koekenpan. Pers er de knoflook boven uit en fruit die een halve minuut. Verdeel de knoflook over het hele oppervlak van de pan en neem die van het vuur. Leg de sneden brood in de pan en druk die een beetje aan zodat de knoflook aan het brood blijft kleven. Leg het brood in een ovenschaal of 2 individuele ovenschaaltjes en spenkel er de wijn over. Pel (indien gewenst) de uien en snijd ze in smalle maanjes. Bak ze in wat boter tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. Verdeel de helft van de kaas over de sneden brood. Leg er de plakken ham op en verdeel daar de rest van de kaas over. Strooi wat peper over de kaas. Verdeel de gefruite maantjes ui over de ovenschaal of schaaltjes en plaats die in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen 2 spiegeleieren in een koekenpan. Neem de schaal uit de oven als de kaas mooi gegratineerd is, Leg op iedere portie een spiegelei en gareer het geheel met wat schijfjes tomaat en een paar augurken. Voor croûte au fromage worden zowel Raclette als Appenzeller, Emmentaler en Gruyère gebruikt. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |