R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten 




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CROÛTE AU FROMMAGE
"korst van kaas", 2 porties, Zwitserland





2 sneden boeren (zuurdesem)brood
2  flinke schijven gekookte ham
2 tenen knoflook
150 à 200 g zwitserse kaas (zie info)
1 dl witte wijn
2 eieren
zout en peper

voor erbij (optioneel)
1 tomaat
4 augurken
2 uien


Bereiding


Verwarm de oven voor (200 C).

Verhit een klont boter in een koekenpan.
Pers er de knoflook boven uit en fruit die een halve minuut. Verdeel de knoflook over het hele oppervlak van de pan en neem die van het vuur. Leg de sneden brood in de pan en druk die een beetje aan zodat de knoflook aan het brood blijft kleven.
Leg het brood in een ovenschaal of 2 individuele ovenschaaltjes en spenkel er de wijn over.

Pel (indien gewenst) de uien en snijd ze in smalle maanjes. Bak ze in wat boter tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
Verdeel de helft van de kaas over de sneden brood. Leg er de plakken ham op en  verdeel daar de rest van de kaas over. Strooi wat peper over de kaas.
Verdeel de gefruite maantjes ui over de ovenschaal of schaaltjes en plaats die in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen 2 spiegeleieren in een koekenpan.
Neem de schaal uit de oven als de kaas mooi gegratineerd is,
Leg op iedere portie een spiegelei en gareer het geheel met wat schijfjes tomaat en een paar augurken.


Info


Voor croûte au fromage worden zowel Raclette als Appenzeller, Emmentaler en Gruyère gebruikt.
 




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________