R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CRESCENT BREAKFAST BACON EGGS AND CHEESE RING
ontbijtring met ham, ei en kaas, 4 p., V.S.





5 eieren
1/2 rode paprika, in stukjes gesneden
1/2 groene paprika, in stukjes gesneden
1/4 tl zout of naar smaak
1/4 tl peper of naar smaak
8 schijfjes gebakken bacon
1 cirkel (ca 250 g) bladerdeeg
125 g cheddar, geraspt

verder:
1 ei voor het bestrijken van het deeg


Bereiding

Verwarm de oven voor (190 C).

Bak de plakjes bacon krokant.

Klop de eieren los in een kom en voeg er de stukjes paprika en zout en peper aan toe.

Verhit een klont boter in een koekenpan, giet er het eimengsel in en roer voortdurend zodat de eieren niet aan de pan kleven en in stukjes uiteenvallen ofwel maak "scrambled eggs" van het mengsel. Neem de pan bijtijds van het fornuis, de eieren moeten nog "lobbig" zijn.

Leg de cirkel bladerdeeg op een vel bakpapier en snijd met een mes of pizzaroller het deeg in acht gelijke taartpunten.







         
Klap de taartpunten om zodat de punten naar buiten gekeerd zijn, vgl. een ster. Laat de brede kanten van de taartpunten elkaar een stukjes overlappen zodat je een aaneengesloten strook deeg krijgt, waar je de vulling op aan kunt brengen.

Leg op iedere taartpunt een gebakken schijfje bacon.

Verdeel de helft van de geraspte kaas over de onstane deegstrook, "strooi" er vervolgens de scrambled eggs over uit en rond de vulling af door er de andere helft van de geraspte kaas over te strooien.

Vouw de taartpunten met daarop de schijfjes bacon over de geraspte kaas-scrambled eggsvulling heen naar het midden van de cirkel toe en laat de punt onder de krans verdwijnen.

Schuif met behulp van het bakpapier de ontbijtring voorzichtig op een bakplaat.
Bestrijk al het zichtbare bladerdeeg met geklutst ei en schuif de bakplaat de oven in.

Bak de ontbijtring tot het deeg gaar en goudbruin is (ca 20 minuten of wat langer).

Garneer de ring met peterselie.

Warm serveren.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen zodat de
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________