R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| mix van groene groenten en kruiden, ongeveer 3 koppen, Caraïben 1 bosje (2 koppen) koriander 1 stengel bleekselderij, inclusief het blad als dat nog aanwezig is 1 bol knoflook (ca 11 teentjes) 4 lente-uitjes 1 bosje verse tijm (ca 3/4 kop) 1/4 kop water 2 groene pimento-pepers of 1 cubanelle-peper optioneel een beetje zout 2 à 3 sjalotten Bereiding Maak de groenten en kruiden schoon, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de ingrediënten in kleinere stukken en doe ze met het water in de blender of keukenmachine. Blend de ingrediënten naar voorkeur tot een egale of een wat meer grove saus. Deze Creoolse groene mix is in de Caraïbische keuken onmisbaar als smaakmaker in het algemeen maar vooral als marinade voor vlees en vis. Omdat de mix zoveel gebruikt wordt, wordt die gewoonlijk in grote hoeveelheden bereid. Een deel ervan wordt in de koelkast gezet voor dagelijks gebruik en de rest gaat in porties in de vriezer. Gebruik voor het invriezen een ijsblokjesvorm of vul er een voorgevormde plastic zak voor ijsblokjes mee. De hoeveelheid mix is zo gemakkelijk af te stemmen op het te bereiden gerecht.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |