R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CREOOLSE KRUIDENMIX
mix van groene groenten en kruiden, ongeveer 3 koppen, Caraïben

1 bosje (2 koppen) koriander
1 stengel bleekselderij, inclusief het blad als dat nog aanwezig is
1 bol knoflook (ca 11 teentjes)
4 lente-uitjes
1 bosje verse tijm (ca 3/4 kop)
1/4 kop water
2 groene pimento-pepers of 1 cubanelle-peper

optioneel
een beetje zout
2 à 3 sjalotten


Bereiding


Maak de groenten en kruiden schoon, was ze en laat ze uitlekken.

Snijd de ingrediënten in kleinere stukken en doe ze met het water in de blender of keukenmachine.
Blend de ingrediënten naar voorkeur tot een egale of een wat meer grove saus.


Info


Deze Creoolse groene mix is in de Caraïbische keuken onmisbaar als smaakmaker in het algemeen maar vooral als marinade voor vlees en vis.
Omdat de mix zoveel gebruikt wordt, wordt die gewoonlijk in grote hoeveelheden bereid.
Een deel ervan wordt in de koelkast gezet voor dagelijks gebruik en de rest gaat in porties in de vriezer.
Gebruik voor het invriezen een ijsblokjesvorm of vul er een voorgevormde plastic zak voor ijsblokjes mee.
De hoeveelheid mix is zo gemakkelijk af te stemmen op het te bereiden gerecht.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________