R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gebak, Kroatië ![]() 2 rollen bladerdeeg 300 g suiker 150 g bloem 6 eieren 1 l melk 1 zakje vanillesuiker poedersuiker ![]() Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol op iedere bakplaat een rol bladerdeeg uit. Bak het bladerdeeg 25 minuten. Splits de eieren. Klop het eiwit met 150 g suiker stijf. Klop het eigeel met 150 g suiker tot een schuimig mengsel. Roer de bloem door het eigeelmengsel. Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en voeg onder voortdurend roeren de eigeelmassa toe. Laat het mengsel zachtjes koken tot het op pudding lijkt. Roer het eiwit door de "pudding" en laat mengsel 5 minuten zachtjes koken. Bestrijk één van de gebakken vellen bladerdeeg met de vulling en leg er het ander bladerdeegvel op. Strooi poedersuiker over de crempite en snijd die in stukken. Crempite is een Kroatische specialiteit die je zowel warm als koud kunt eten. Een Kroatische specialiteit willen we natuurlijk niet missen! Het enige recept dat ik voor crempite vond bevat echter nauwelijks aanwijzingen betreffende de bereidingswijze. Wat je zeker moet doen is de bladerdeegvellen voor je ze bakt veelvuldig met een vork doorprikken. Doe je dat niet dan blazen de vellen zich op tot halve balonnen die onvermijdelijk gaan inzakken. Wat je dan overhoudt lijkt nog het meest op een stukje maanlandschap.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |