R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CREMPITE
gebak, Kroatië




2 rollen bladerdeeg
300 g suiker
150 g bloem
6 eieren
1 l melk
1 zakje vanillesuiker
poedersuiker






Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C.

Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Rol op iedere bakplaat een rol bladerdeeg uit.
Bak het bladerdeeg 25 minuten.

Splits de eieren.
Klop het eiwit met 150 g suiker stijf.
Klop het eigeel met 150 g suiker tot een schuimig mengsel.

Roer de bloem door het eigeelmengsel.

Breng de melk met de vanillesuiker aan de kook.
Draai het vuur vervolgens laag en voeg onder voortdurend roeren de eigeelmassa toe.
Laat het mengsel zachtjes koken tot het op pudding lijkt.
Roer het eiwit door de "pudding" en laat mengsel 5 minuten zachtjes koken.

Bestrijk één van de gebakken vellen bladerdeeg met de vulling en leg er het ander bladerdeegvel op.
Strooi poedersuiker over de crempite en snijd die in stukken.


Info


Crempite is een Kroatische specialiteit die je zowel warm als koud kunt eten. Een Kroatische specialiteit willen we natuurlijk niet missen!
Het enige recept dat ik voor crempite vond bevat echter nauwelijks aanwijzingen betreffende de bereidingswijze.
Wat je zeker moet doen is de bladerdeegvellen voor je ze bakt veelvuldig met een vork doorprikken. Doe je dat niet dan blazen de vellen zich op tot halve balonnen die onvermijdelijk gaan inzakken. Wat je dan overhoudt lijkt nog het meest op een stukje maanlandschap.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________