R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CRANBERRY NOUGAT MUFFINS

Canada






125 g gedroogde cranberries
80 ml plantaardige olie
125 g suiker
1 ei
3 tl bakpoeder
50 g hazelnoten, in stukjes gehakt
200 g tarwebloem
100 g nougat
200 ml melk

optioneel:
couverture
hazelnoten, geroosterd en fijngehakt


Bereiding


Doe de cranberries in een kommetje met water en laat ze een half uur weken.

Verwarm de oven voor op 160 C.

Doe de helft van de melk in een pannetje en voeg er de nougat aan toe.
Verwarm de melk tot de nougat gesmolten is. Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Meng ondertussen de bloem met de gehakte noten en het bakpoeder.

Klop het ei los en meng het met de suiker, de olie, de rest van de melk, de nougatmassa en de goed uitgelekte cranberries.
Voeg vervolgens het bloem-bakpoeder-notenmengsel toe en roer tot de droge bestanddelen vochtig geworden zijn. Roer niet langer dan strikt nodig is anders rijzen de muffins niet goed.

Neem een muffin/cupcakebakplaat en leg in de uithollingen papieren cakevormpjes. Verdeel het beslag over de vormpjes.

Bak de muffins 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven..

Smelt (optioneel) de couverture (chocolade) en laat die over de muffins lopen of doop de muffins erin. Strooi gehakte hazelnoot over de nog zachte couverture.


Info
















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
_____________