R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CRANBERRY CHEESECAKE
veenbes-cheesecake, Verenigde Staten





voor de cranberry-saus:

225 g verse cranberries, ev. diepvries
100 g suiker
1 1/3 kop water

voor de bodem:
150 g digestives, verkruimeld
60 g gesmolten boter

voor de vulling:
680 g roomkaas op kamertemperatuur
1/4 tl zout
1 el (12 g) bloem
200 g suiker
4 eieren op kamertemperatuur
1 el slagroom
1 1/2 tl vanille-extract.


Bereiding

Breng in een pannetje de cranberries, de suiker en het water aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat het geheel terwijl je regelmatig roert indikken tot 320 ml (1 1/3 kop). Dit zal 25 à 30 minuten duren.  Laat de siroop helemaal afkoelen.

Verwarm de oven voor (180 C).
Vet een ronde springvorm met een diameter van ca 23 centimeter in met wat boter.
 
Meng in een middelgrote kom de verkruimelde digestives en de boter.
Verspreid de massa in een egale laag over de bodem van de springvorm. Duw de kruimellaag wat aan.

Bak de taartbodem 6 à 8 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de taartbodem vervolgens afkoelen.

Klop de roomkaas los.
Voeg de suiker, de bloem en het zout toe en mix het geheel.
Voeg de eieren één voor één toe. Mix na iedere toevoeging 30 seconden.
Voeg de room en het vanille-extract toe en mix nog eens. Overmix echter niet.

Stort het roomkaasmengsel op de taartbodem. Schep regelmatig verspreid over de taart dessertlepels cranberrysaus op het roomkaasmengsel. De saus zal in het mengsel zakken maar nog goed zichtbaar blijven. Bewaar een deel van de saus om bij de taart te serveren.

Zet de taart in de oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 120 C. Bak de taart dan nog 40 à 50 minuten. Het midden van de taart mag dan nog wat nat ogen en enigszins "wobbly" zijn.
 
Neem de taart uit de oven en maak met een mes voorzichtig de taart van de zijwand los.

Laat de taart helemaal afkoelen en zet die vervolgens afgedekt met plastic folie in de koelkast. 
Na ongeveer 8 uur koelen is de smaak van de taart op zijn best.


Info










naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________