![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
veenbes-cheesecake, Verenigde Staten ![]() voor de cranberry-saus: 225 g verse cranberries, ev. diepvries 100 g suiker 1 1/3 kop water voor de bodem: 150 g digestives, verkruimeld 60 g gesmolten boter voor de vulling: 680 g roomkaas op kamertemperatuur 1/4 tl zout 1 el (12 g) bloem 200 g suiker 4 eieren op kamertemperatuur 1 el slagroom 1 1/2 tl vanille-extract. Bereiding Breng in een pannetje de cranberries, de suiker en het water aan de kook. Verlaag de temperatuur en laat het geheel terwijl je regelmatig roert indikken tot 320 ml (1 1/3 kop). Dit zal 25 à 30 minuten duren. Laat de siroop helemaal afkoelen. Verwarm de oven voor (180 C). Vet een ronde springvorm met een diameter van ca 23 centimeter in met wat boter. Meng in een middelgrote kom de verkruimelde digestives en de boter. Verspreid de massa in een egale laag over de bodem van de springvorm. Duw de kruimellaag wat aan. Bak de taartbodem 6 à 8 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taartbodem vervolgens afkoelen. Klop de roomkaas los. Voeg de suiker, de bloem en het zout toe en mix het geheel. Voeg de eieren één voor één toe. Mix na iedere toevoeging 30 seconden. Voeg de room en het vanille-extract toe en mix nog eens. Overmix echter niet. Stort het roomkaasmengsel op de taartbodem. Schep regelmatig verspreid over de taart dessertlepels cranberrysaus op het roomkaasmengsel. De saus zal in het mengsel zakken maar nog goed zichtbaar blijven. Bewaar een deel van de saus om bij de taart te serveren. Zet de taart in de oven. Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 120 C. Bak de taart dan nog 40 à 50 minuten. Het midden van de taart mag dan nog wat nat ogen en enigszins "wobbly" zijn. Neem de taart uit de oven en maak met een mes voorzichtig de taart van de zijwand los. Laat de taart helemaal afkoelen en zet die vervolgens afgedekt met plastic folie in de koelkast. Na ongeveer 8 uur koelen is de smaak van de taart op zijn best.
| Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |