|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
hoofdgerecht, 4 p, Marokko/Noord Afrika 250 g couscous 1/2 groentenbouillonblokje 1 el boter 250 g halloumi kaas 140 ml yoghurt 1 à 2 tl harissa 200 g kikkererwten (blik) 2 geroosterde rode paprika's (vers of uit een pot) 50 g rucola optioneel: 2 tomaten, in blokjes gesneden 1/2 komkommer, in blokjes gesneden Bereiding Doe de couscous in een grote kom. Breng 4 deciliter water aan de kook en voeg er het halve bouillonblokje en de eetlepel boter aan toe. Giet het mengsel als het bouillonblokje is opgelost over de couscous. Bedek de kom met plastic folie. Laat de couscous gedurende 10 minuten het vocht absorberen. Snijd de kaas in plakken van een halve centimeter dik. Verhit een grillpan en bak er de plakken aan beide kanten in tot er grillstrepen zichtbaar zijn (2 à 3 minuten). Snijd de gegrilde halloumi in stukjes. Doe de yoghurt in een kommetje. Meng er beetje bij beetje de harissa door. Stop met toevoegen als je tevreden bent over de smaak. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze onder de koude kraan. Verwijder de plastic folie van de kom couscous en maak de korrels met een vork los. Meng de kikkererwten, de stukjes paprika, tomaten en komkommer en de rucola door de couscous. Schep er de warme stukjes halloumi door en druppel er de yoghurt-dressing over. Zorg dat de stukjes halloumi goed warm zijn als je ze door de salade schept en serveer de salade dan meteen. Afgekoelde, koude halloumi smaakt nagenoeg nergens naar en doet denken aan rubber. Dat zou erg jammer zijn voor een kaasje dat eenmaal op temperuur gebracht, enig in zijn soort is. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |