![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Hondugehakteuras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
COUSA MASHI
8 kleine babycourgettes, eventueel 4 "gewone" courgettes 2 middelgrote paprika's baharat specerijenmix, naar smaak 450 g rundergehakt 1 ui, fijngesneden een bundeltje platte peterselie, inclusief de stelen, gehakt zeezout, naar smaak basmatirijst, gespoeld en geweld 160 g tomatenpasta/puree water Bereiding Snijd een stukje van de babycourgettes af - doe ze niet weg - en hol de courgettes uit. Snijd "gewone" courgettes overdwars doormidden en hol beide helften uit. De pulp die vrijkomt bij het uithollen kun je wegdoen. Snijd ook een stuk(je) van de paprika's (stengelkant) af -bewaar ze eveneens- en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Zet een pan klaar waarin de courgettes en paprika's in één laag naast elkaar geplaatst kunnen en elkaar zodanig steunen dat ze niet om kunnen vallen. Meng het gehakt, de basmatirijst, gehakte ui, peterselie, baharat en zeezout naar smaak. Vul de courgettes en paprikas met het mengsel. Druk het licht aan zodat er geen luchtbellen achterblijven. Druk niet te hard want dan wordt de vulling droog. Zet vulling die overblijft terzijde. Zet de "hoeden" (afgesneden eindstukjes) op de gevulde courgettes -voor zover van toepassing - en paprika's. Plaats de courgettes en paprika's in de pan. Doe de tomatenpuree en een hoeveelheid water in een kom en klop ze met een garde tot een klontvrij mengsel. Voeg baharat en zeezout naar snaak toe. Giet het mengsel in de pan met de gevulde groente en vul het met zoveel water aan tot die net onder staan. Plaats het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de groente en vulling rustig gaar worden. Voeg halverwege de terzijde geplaatste overgebleven vulling toe. Voeg ook water toe als het vocht in de pan sterk geabsorbeerd en/of verdampt is, zodat er een behoorlijk hoeveelheid saus aanwezig blijft. Maak een schaal op met de gevulde courgettes en paprika's als ze goed doorgaard zijn en schep er de saus om heen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |