R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Hondugehakteuras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COUSA MASHI

 Irak


8 kleine babycourgettes, eventueel 4 "gewone" courgettes
2 middelgrote paprika's
baharat specerijenmix, naar smaak
450 g rundergehakt
1 ui, fijngesneden
een bundeltje platte peterselie, inclusief de stelen, gehakt
zeezout, naar smaak
basmatirijst, gespoeld en geweld
160 g tomatenpasta/puree
water


Bereiding


Snijd een stukje van de babycourgettes af - doe ze niet weg - en hol de courgettes uit. Snijd "gewone" courgettes overdwars doormidden en hol beide helften uit. De pulp die vrijkomt bij het uithollen kun je wegdoen.

Snijd ook een stuk(je) van de paprika's (stengelkant) af -bewaar ze  eveneens- en verwijder het zaad en de zaadlijsten.

Zet een pan klaar waarin de courgettes en paprika's in één laag naast elkaar geplaatst kunnen en elkaar zodanig steunen dat ze niet om kunnen vallen.

Meng het gehakt, de basmatirijst, gehakte ui, peterselie, baharat en zeezout naar smaak.
Vul de courgettes en paprikas met het mengsel. Druk het licht aan zodat er  geen luchtbellen achterblijven. Druk niet te hard want dan wordt de vulling droog. 
Zet vulling die overblijft terzijde.

Zet de "hoeden" (afgesneden eindstukjes) op de gevulde courgettes -voor zover van toepassing - en paprika's.
Plaats de courgettes en paprika's in de pan.

Doe de tomatenpuree en een hoeveelheid water in een kom en klop ze met een garde tot een klontvrij mengsel. Voeg baharat en zeezout naar snaak toe.
Giet het mengsel in de pan met de gevulde groente en vul het met zoveel water aan tot die net onder staan.

Plaats het deksel op de pan en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de groente en vulling rustig gaar worden. Voeg halverwege de terzijde geplaatste overgebleven vulling toe. Voeg ook water toe als het vocht in de pan sterk geabsorbeerd en/of verdampt is, zodat er een behoorlijk hoeveelheid saus aanwezig blijft.

Maak een schaal op met de gevulde courgettes en paprika's als ze goed doorgaard zijn en schep er de saus om heen.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________