|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk 3 courgettes 300 ml slagroom 1 ei 2 eiwitten 1 teentje knoflook een handvol peterselie voor het deeg: 180 g bloem 100 g koude boter, in blokjes een snufje zout optioneel: 10 zongedroogde tomaatjes op olie 50 g geraspte gruyère Bereiding Zeef de bloem met wat zout boven een kom. Kneed met je vingertoppen de blokjes boter en bloem onder geleidelijke toevoeging van 40 à 50 ml koud water tot een samenhangend deeg. Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is. Laat het deeg verpakt in plastic folie minimaal een half uur in de koelkast rusten. Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed de bodem van een bakblik met een diameter van 24 cm met bakpapier. Vet de rand van de bakvorm in met boter. Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en het onderste deel van de zijwand mee. Zet het bakblik met het deeg tot nader gebruik in de koelkast. Meng de slagroom, het ei, de twee eiwitten en zout en peper. Snijd de courgettes met behulp van een mandoline in dunne plakjes (2 à 3 mm). Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes (optioneel). Bekleed de taartbodem dakpansgewijs met een laagje courgetteschijfjes. Strooi er wat zout, knoflook, gehakte peterselie en (optioneel) stukjes tomaat over. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn. Giet het roommengsel over de courgetteplakjes en strooi er (optioneel)de geraspte kaas over. Zet de taart in de oven. Bak de taart in de voorverwarmde oven tot ze een mooi goudgele kleur heeft (30 à 40 minuten). Prima hoor, deze Franse courgettetaart maar een beetje meer pit mag wel, wat mij betreft, vandaar dat ik wat zongedroogde tomaatjes en geraspte parmezaan als optie toegevoegd heb. Ik adviseer de bodem eerst blind te bakken. De courgettes geven tijdens het bakken behoorlijk wat water af wat een goede garing van de bodem belemmert. Je kunt de schijfjes courgette voor ze verder te verwerken met zout bestrooien en in een zeef uit laten lekken (ca 1 uur). Spoel de courgettes vervolgens onder stromend water om het zout te verwijderen en dep ze droog met een theedoek of keukenpapier.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|