R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COURGETTETAART
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





3 courgettes
300 ml slagroom
1 ei
2 eiwitten
1 teentje knoflook
een handvol peterselie

voor het deeg:
180 g bloem
100 g koude boter, in blokjes
een snufje zout

optioneel:
10 zongedroogde tomaatjes op olie
50 g geraspte gruyère


Bereiding


Zeef de bloem met wat zout boven een kom.
Kneed met je vingertoppen de blokjes boter en bloem onder geleidelijke toevoeging van 40 à 50 ml koud water tot een samenhangend deeg. Voeg een beetje water toe als het deeg te droog is.
Laat het deeg verpakt in plastic folie minimaal een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 180 C.

Bekleed de bodem van een bakblik met een diameter van 24 cm met bakpapier. Vet de rand van de bakvorm in met boter.
Rol het deeg uit en bekleed er de bodem en het onderste deel van de zijwand mee.
Zet het bakblik met het deeg tot nader gebruik in de koelkast.

Meng de slagroom, het ei, de twee eiwitten en zout en peper.
Snijd de courgettes met behulp van een mandoline in dunne plakjes (2 à 3 mm).
Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes (optioneel).

Bekleed de taartbodem dakpansgewijs met een laagje courgetteschijfjes. Strooi er wat zout, knoflook, gehakte peterselie en (optioneel) stukjes tomaat over. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn.

Giet het roommengsel over de courgetteplakjes en strooi er (optioneel)de geraspte kaas over.

Zet de taart in de oven.
Bak de taart in de voorverwarmde oven tot ze een mooi goudgele kleur heeft (30 à 40 minuten).


Info


Prima hoor, deze Franse courgettetaart maar een beetje meer pit mag wel, wat mij betreft, vandaar dat ik wat zongedroogde tomaatjes en geraspte parmezaan als optie toegevoegd heb.

Ik adviseer de bodem eerst blind te bakken. De courgettes geven tijdens het bakken behoorlijk wat water af wat een goede garing van de bodem belemmert. Je kunt de schijfjes courgette voor ze verder te verwerken met zout bestrooien en in een zeef uit laten lekken (ca 1 uur).
Spoel de courgettes vervolgens onder stromend water om het zout te verwijderen en dep ze droog met een theedoek of keukenpapier.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________