|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| appetizer, 4 p., Frankrijk 1 kop water 100 g boter 1/2 t zout 1 kop bloem 4 eieren 1 1/2 kop geraspte gruyère 3 el geraspte parmezaan een snuf versgemalen nootmuskaat 1/4 tl versgemalen warte peper Bereiding Verwarm de oven voor (190 C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe het water, de boter en het zout in een ruime pan en breng het mengsel aan de kook. Voeg als de boter helemaal gesmolten is in één keer de bloem toe. Roer 1/2 minuut of tot de ingrediënten een min of meer bolvormig deeg vormen dat loskomt van de zijkant van de pan. Verlaag de temperatuur naar middellaag en gaar het deeg 1 1/2 minuut. Blijf roeren. Neem de pan van het vuur en laat het deeg 8 minuten afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe samen met de gerapte kazen, de nootmuskaat en de peper. Voeg het volgende ei pas toe als het voorafgaande ei helemaal door het deeg is opgenomen. Doe het deeg in een spuitzak en spuit met de nodige tussenruimte rondjes deeg op het bakpapier. Houd een diamater van ca 4 centimeter aan. Bak de cougeres 25 à 30 minuten tot ze een diep goudbruine kleur hebben (25 à 30 minuten). Keer voor een gelijkmatige garing de bakplaat halverwege de baktijd 180 graden om. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|