R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COQUILLES CARPACCIO MET VERSE KRUIDEN
voorgerecht, 4 p., Frankrijk

12 coquilles (vers of diepvries)
10 el olijfolie
1 limoen
1 tl honing
zout en peper 

een handvol basilicum
  of
een handvol gemengde verse kruiden:
bieslook, peterselie, dille


Bereiding


Snijd de coquilles overlangs in dunne plakjes. Leg verse coquilles van te voren een half uur in de diepvries, ze zijn dan gemakkelijker in plakjes te snijden, of laat diepvriescoquilles van te voren niet helemaal ontdooien. 

Hak de gemengde kruiden of de basilicum fijn.

Klop een vinaigrette van de olijfolie, het limoensap, de honing en peper en zout. Klop vervolgens de gemengde kruiden of de basilicum door de vinaigrette.

Schik de plakjes coquille op vier bordjes en schenk er de vinaigrette over.
Houd het voorgerecht tot het moment van serveren koel.


Info














Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________