R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CONIGLIO ALLA CACCIATORA
Italië, konijn op de manier van de jager, 4 p





1 konijnenbout, in delen
zout en peper
bloem
3/4 kop olijfolie
4 el boter
2 rode uien, fijngesneden
5 teentjes knoflook, gekneusd
3 takjes tijm, alleen de blaadjes
2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes
2/3 kop rode wijn
1 blik gepelde tomaten
2 kopjes groenten- of kippenbouillon
1/2 kop zwarte olijven


Bereiding


Wrijf het vlees royaal in met zout en peper en haal het door de bloem.

Verhit de olie en de boter in een grote braadpan. Bak het vlees tot het aan alle kanten bruin is (ca 10 minuten).

Voeg de ui, knoflook, tijm en rozemarijn toe.

Giet er een paar minuten later de wijn bij en laat die wat inkoken.

Voeg de tomaten en de bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat het vlees ruim een uur op laag vuur sudderen.

Voeg na 30 minuten de olijven toe.

Proef of er nog zout en peper moeten worden toegevoegd.

Serveer coniglio alla cacciatora op zachte polenta en geef er een salade bij.


Info


Met dit recept zet je een mooie, vrij klassieke coniglio alla cacciatora op tafel. Zo moet de jager die ongeveer bereid hebben. Voel je echter vrij om met het gerecht te experimenteren. Iedere Italiaanse mama meent het best het geheim van de smid, of in dit geval het geheim van de jager te kennen en dat heeft geleid tot een reeks van zeer uiteenlopende recepten.
Het recept bleef niet beperkt tot konijn, ook de kip moest eraan geloven (zie het recept "pollo alla cacciatora") en ingredienten waar die eenvoudige jager misschien zelfs nog nooit van gehoord of gedroomd had, gingen deel uit maken van zijn zo heerlijk eerlijke stoofpotje waarin konijn het haasje is.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________