R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Italië, konijn op de manier van de jager, 4 p 1 konijnenbout, in delen zout en peper bloem 3/4 kop olijfolie 4 el boter 2 rode uien, fijngesneden 5 teentjes knoflook, gekneusd 3 takjes tijm, alleen de blaadjes 2 takjes rozemarijn, alleen de blaadjes 2/3 kop rode wijn 1 blik gepelde tomaten 2 kopjes groenten- of kippenbouillon 1/2 kop zwarte olijven Bereiding Wrijf het vlees royaal in met zout en peper en haal het door de bloem. Verhit de olie en de boter in een grote braadpan. Bak het vlees tot het aan alle kanten bruin is (ca 10 minuten). Voeg de ui, knoflook, tijm en rozemarijn toe. Giet er een paar minuten later de wijn bij en laat die wat inkoken. Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en draai vervolgens het vuur laag. Laat het vlees ruim een uur op laag vuur sudderen. Voeg na 30 minuten de olijven toe. Proef of er nog zout en peper moeten worden toegevoegd. Serveer coniglio alla cacciatora op zachte polenta en geef er een salade bij. Met dit recept zet je een mooie, vrij klassieke coniglio alla cacciatora op tafel. Zo moet de jager die ongeveer bereid hebben. Voel je echter vrij om met het gerecht te experimenteren. Iedere Italiaanse mama meent het best het geheim van de smid, of in dit geval het geheim van de jager te kennen en dat heeft geleid tot een reeks van zeer uiteenlopende recepten. Het recept bleef niet beperkt tot konijn, ook de kip moest eraan geloven (zie het recept "pollo alla cacciatora") en ingredienten waar die eenvoudige jager misschien zelfs nog nooit van gehoord of gedroomd had, gingen deel uit maken van zijn zo heerlijk eerlijke stoofpotje waarin konijn het haasje is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |