R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
COMTÉ KAASSOUFLÉ
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk





4 el boter plus extra voor het invetten van de bakvorm
1 3/4 kop (420 ml) magere melk
4 el bloem
1/4 tl zout
1/4 tl grof gemalen zwarte peper
1/8 tl gemalen nootmuskaat
2 koppen geraspte Comté
4  eieren


Bereiding

Verwarm de oven voor op 185 C.

Splits de eieren.

Vet de bodem en de rand van een souflévorm (inhoud minimaal een 1/2 liter) in met boter.

Verhit op middelhoog vuur 4 el boter in een kookpan.
Voeg de bloem toe en bak die terwijl je roert 2 minuten.
Voeg geleidelijk, terwijl je van roeren overgaat op kloppen, de melk toe.
Voeg zout, peper en nootmuskaat toe.
Breng het geheel langzaam aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en roer tot het geheel dikker wordt.
Voeg de kaas toe en roer tot die gesmolten is.
Neem de pan van het vuur en klop er één voor één de eidooiers door. Laat het geheel afkoelen.

Klop de eiwitten stijf.
Roer een deel van het eiwit door het kaasbeslag om het luchtiger te maken.
Vouw met een spatel het kaasbeslag door het resterende eiwit tot er nauwelijks afzonderlijk eiwit meer te zien is.

Schep het mengsel in de souflévorm en zet die in de voorverwarmde oven. Bak de souflé 35 à 40 minuten.

Direkt serveren.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________