|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| hoofdgerecht, 4 p., Frankrijk 4 el boter plus extra voor het invetten van de bakvorm 1 3/4 kop (420 ml) magere melk 4 el bloem 1/4 tl zout 1/4 tl grof gemalen zwarte peper 1/8 tl gemalen nootmuskaat 2 koppen geraspte Comté 4 eieren Bereiding Verwarm de oven voor op 185 C. Splits de eieren. Vet de bodem en de rand van een souflévorm (inhoud minimaal een 1/2 liter) in met boter. Verhit op middelhoog vuur 4 el boter in een kookpan. Voeg de bloem toe en bak die terwijl je roert 2 minuten. Voeg geleidelijk, terwijl je van roeren overgaat op kloppen, de melk toe. Voeg zout, peper en nootmuskaat toe. Breng het geheel langzaam aan de kook. Draai vervolgens het vuur laag en roer tot het geheel dikker wordt. Voeg de kaas toe en roer tot die gesmolten is. Neem de pan van het vuur en klop er één voor één de eidooiers door. Laat het geheel afkoelen. Klop de eiwitten stijf. Roer een deel van het eiwit door het kaasbeslag om het luchtiger te maken. Vouw met een spatel het kaasbeslag door het resterende eiwit tot er nauwelijks afzonderlijk eiwit meer te zien is. Schep het mengsel in de souflévorm en zet die in de voorverwarmde oven. Bak de souflé 35 à 40 minuten. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|