|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
COLOMBIAANSE
LINZENSOEP
4 p., Colombia 2 el plantaardige olie 3 tenen knoflook, fijngehakt 1/2 kop ui, fijngehakt 5 koppen runderbouillon 1 kop linzen, gespoeld en uitgelekt 2 wortels, geschild en in stukjes gesneden 2 aardappels, geschild, in stukken gesneden 450 g varkensvlees, in stukken gesneden 1 tl gemalen komijn zout en peper naar smaak verse koriander, gehakt, naar smaak verder: witte rijst avocado Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de ui en knoflook 5 minuten in. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Voeg de linzen, wortels, aardappels, het vlees, de komijn en zout en peper toe. Verlaag als het geheel weer kookt de temperatuur en laat de soep met het deksel op de pan pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn (35 à 40 minuten). Proef de soep en breng die verder op smaak met zout en peper. Voeg eventueel meer bouiilon toe. Zet een kom(metje) gegaarde rijst op tafel en een kom met stukjes avocado die aan de soep toegevoegd kunnen worden of samen met de soep kunnen worden gegeten. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |