R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
COLOMBIAANSE LINZENSOEP

4 p., Colombia





2 el plantaardige olie
3 tenen knoflook, fijngehakt
1/2 kop ui, fijngehakt
5 koppen runderbouillon
1 kop linzen, gespoeld en uitgelekt
2 wortels, geschild en in stukjes gesneden
2 aardappels, geschild, in stukken gesneden
450 g varkensvlees, in stukken gesneden
1 tl gemalen komijn
zout en peper naar smaak
verse koriander, gehakt, naar smaak

verder:
 witte rijst
avocado


Bereiding


Verhit de olie in een grote pan en sauteer er de ui en knoflook 5 minuten in.

Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook.

Voeg de linzen, wortels, aardappels, het vlees, de komijn en zout en peper toe. Verlaag als het geheel weer kookt de temperatuur en laat de soep met het deksel op de pan pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn (35 à 40 minuten).

Proef de soep en breng die verder op smaak met zout en peper. Voeg eventueel meer bouiilon toe.

Zet een kom(metje) gegaarde rijst op tafel en een kom met stukjes avocado die aan de soep toegevoegd kunnen worden of samen met de soep kunnen worden gegeten.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________