R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
COLOMBIAANSE GROENTESOEP

ajiaco negro,  4 p., Colombia





2 grote aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
1 middelgrote wortel, geschild en in middelgrote blokjes
1 kop erwten, diepvries
1 1/2 kop tuinbonen, diepvries of voorgegaard
1 grote maiskolf, in 4 stukken of losse maiskorrels (blik)
6 koppen groentebouillon
zout en versgemalen peper
1/4 kop verse koriander, gehakt


Bereiding


Doe de blokjes aardappel, wortel, de helft van de erwten, de helft van de tuinbonen, de stukken maiskolf en de bouillon in een soeppan en breng ze aan de kook. 
Verlaag daaropvolgend de temperatuur en laat het geheel zachtjes pruttelen tot alle soorten groente gaar zijn (25 à 30 minuten).

Pureer de soep voor ca 2/3 deel, zodat die dikker wordt maar ook wat struktuur behoudt.
Voeg de rest van de verse erwten en tuinbonen toe en laat de soep verder pruttelen tot ook de toegevoegde ingrediënten gaar en warm zijn (5 à 10 minuten).

Proef de soep en breng die op smaak met zout en peper.
Garneer de soep met de koriander.

Als je voor deze soep een maiskolf in stukken hebt verdeeld, let er dan hij het serveren van de soep op dat iedere portie een deel van de kolf bevat.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________