R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
COCONUT LIME SYRUP CAKE
kokos limoensiroopcake, Australië

reeks 515 (141K)



125 g boter
3 eieren, geklopt
3/4 kop melk
1 1/2 kop zelfrijzend bakmeel, gezeefd
1 1/4 kop basterdsuiker
1 1/4 kop geraspte kokos

voor de limoensiroop:
het sap en de rasp van 3 limoenen
1/2 kop kristalsuiker

voor de garnering :
2 el geraspte kokos


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.

Vet een bakvorm met een diameter van 22 centimeter licht in met boter of bekleed de bakvorm met bakpapier. 

Smelt de boter in een steelpannetje.
Doe de gesmolten boter in een kom en voeg er de eieren en de melk aan toe. Meng de ingrediënten.

Meng in een andere kom het zelfrijzend bakmeel, de suiker en de geraspte kokos.
Giet het melkmengsel bij het bakmeelmengsel en klop of mix ze tot een egaal beslag.

Giet het beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven. Bak de cake 40 à 50 minuten. De cake is gaar, als een houten prikker die je in het midden van de cake steekt, er schoon uitkomt.

Doe het sap van de limoenen en een halve kop suiker in een pannetje en breng het mengsel aan de kook. Verlaag de temperatur vervolgens en houd het mengsel tegen de kook aan (circa 5 minuten) tot het stroperig wordt.
Roer er de limoenrasp door.

Giet de hete limoensiroop over de nog warme cake. Laat de cake afkoelen voor je die uit de bakvorm neemt. 


Info








Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________