|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
herderssalade, 4 p., Turkije 2 tomaten, in kleine stukjes 1 ui, fijngesneden 2 komkommers, in kleine blokjes 2 groene paprika's, in kleine blokjes 1/2 bosje platte peterselie, fijngeknipt een paar flinke el extra vergine olijfolie sap van 1 à 1 1/2 citroen zout en peper optioneel radijsjes 100 g fèta Bereiding Doe alle fijngemaakte groenten en de peterselie in een kom en meng ze. Maak een dressing van de olijfolie, het citroensap en zout en peper. Giet de dressing over de salade. Voor een kruidig accent kun je schijfjes radijs aan de salade toevoegen. De salade gaat goed samen met fèta. Verkruimel de kaas over de salade. Deze salade vraagt wat tijd vanwege het fijnsnijden van alle groenten maar dat loont beslist omdat de smaken zich zo goed kunnen mengen. Heerlijk als bijgerecht zowel als hoofdgerecht. Voeg er als hoofdgerecht zeker fèta aan toe en serveer er vers, knapperig brood bij.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |