R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten














































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CLAPSHOT
4 p., Schotland

500 g aardappels, geschild, in stukken gesneden
375 g meiknolletjes/meiraap, geschild, in stukken gesneden
125 g wortels, geschild, in stukken gesneden
1 tl zout
zwarte peper
2 el boter
3 el (slag)room


Bereiding


Doe de aardappels, meiknolletjes, wortels en zout in een pan, voeg er zoveel water aan toe dat ze erdoor bedekt worden en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat ze in zacht kokend water gaar worden (20 à 25 minuten).

Giet het kookwater af en stamp de groente en aardappels fijn. Breng de stamppot op smaak met peper en indien nodig of gewenst meer zout.

Doe de clapshot in een serveerschaal. Verdeel er de boter over en giet er de room over uit.


Info


Clapshot wordt in Schotland als groentegerecht gezien en komt gewoonlijk op tafel als bijgerecht bij haggis, runder-, varkens- óf lamsvleesgerechten en wild.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________