R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Schotland 500 g aardappels, geschild, in stukken gesneden 375 g meiknolletjes/meiraap, geschild, in stukken gesneden 125 g wortels, geschild, in stukken gesneden 1 tl zout zwarte peper 2 el boter 3 el (slag)room Bereiding Doe de aardappels, meiknolletjes, wortels en zout in een pan, voeg er zoveel water aan toe dat ze erdoor bedekt worden en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat ze in zacht kokend water gaar worden (20 à 25 minuten). Giet het kookwater af en stamp de groente en aardappels fijn. Breng de stamppot op smaak met peper en indien nodig of gewenst meer zout. Doe de clapshot in een serveerschaal. Verdeel er de boter over en giet er de room over uit. Clapshot wordt in Schotland als groentegerecht gezien en komt gewoonlijk op tafel als bijgerecht bij haggis, runder-, varkens- óf lamsvleesgerechten en wild.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |