|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 6 à 8 p., Frankrijk 500 g zoete zwarte kersen, 75 g suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren een klontje boter 75 g tarwebloem 1/4 tl zout 2 1/2 dl melk 2 el poedersuiker optioneel: 2 à 3 el kirsch Bereiding Ontpit de kersen indien nodig en besprenkel ze indien gewenst met kirsch. Verwarm de oven voor op 175 C. Vet een laag rond bakblik, bijvoorbeeld een quichevorm, in met wat boter. Doe de eieren, de suiker en de vanillesuiker in een kom en klop ze schuimig. Meng de bloem en het ei-suikermengsel. Voeg de melk en het zout toe en klop het geheel tot een egaal beslag. Giet een dun laagje beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven en bak het laagje 4 à 5 minuten. Neem de bakvorm uit de oven en verdeel de kersen over het gestolde beslag. Giet de rest van het beslag over de kersen en zet de clafoutis terug in de oven. Bak de clafoutis tot de bovenkant een mooi goudbruine kleur heeft (40 à 45 minuten). Bestrooi de afgekoelde clafoutis met poedersuiker. In de Limousin, waar clafoutis vandaan komt, wordt het dessert in het kersenseizoen veelal bereid met kersen mét pit. Ontpitte kersen geven meer vocht af en dat is van invloed op het eindresultaat. Toch verdient het aanbeveling ontpitte kersen te gebruiken. Als je dat niet doet, moet de clafoutis zo behoedzaam gegeten worden dat de lol er snel af is. Clafoutis wordt buiten de Limousin ook wel bereid met perziken, pruimen, appels en bananen. Behalve zoete clafoutis worden er ook wel hartige varianten gebakken, bijvoorbeeld met spekjes, ui en champignons. Deze worden niet gegeten als dessert.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|