![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 6 p., Frankrijk ![]() 100 g pure chocolade 50 g boter 50 g suiker 3 eieren 2 el maizena 180 ml volle melk 3 bananen Bereiding Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten. Voeg de suiker toe en mix als die opgenomen is één voor één de eieren door het mengsel. Klop of mix er ook de maizena door. Voeg tenslotte terwijl je klopt of mixt beetje voor beetje de melk toe. Vet 6 ramekins of en één grote ronde bakvorm in met boter. Pel de bananen, snijd het vruchtvlees in niet al te fijne stukken of schijfjes en schep die voorzichtig door het chocolade-boter-ei-melkmengsel. Laat je niet van de wijs brengen door de dunne consistentie van het beslag. Het beslag zal tijdens het bakken vaste vorm aannemen. Verdeel het mengsel over de ramekins of "stort" het in de grote meerpersonen-bakvorm. Plaats de ramekins of bakvorm in de oven en stel de baktijd in op 25 minuten. Laat de clafoutis afkoelen en zet die in de koelkast als het nog enige tijd duurt voor die geconsumeerd wordt. Vergeet dan niet, de clafoutis bijtijds op kamertemperatuur te laten komen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|