R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CLAFOUTIS CHOCOLAT ET BANANE
dessert, 6 p., Frankrijk


100 g pure chocolade
50 g boter
50 g suiker
3 eieren
2 el maizena
180 ml volle melk
3 bananen


Bereiding

Verwarm de oven voor (180 C).

Laat de chocolade samen met de boter au bain marie smelten.

Voeg de suiker toe en mix als die opgenomen is één voor één de eieren door het mengsel.

Klop of mix er ook de maizena door.

Voeg tenslotte terwijl je klopt of mixt beetje voor beetje de melk toe.

Vet 6 ramekins of en één grote ronde bakvorm in met boter.
Pel de bananen, snijd het vruchtvlees in niet al te fijne stukken of schijfjes en schep die voorzichtig door het chocolade-boter-ei-melkmengsel. Laat je niet van de wijs brengen door de dunne consistentie van het beslag. Het beslag zal tijdens het bakken vaste vorm aannemen.
Verdeel het mengsel over de ramekins of "stort" het in de grote meerpersonen-bakvorm.
Plaats de ramekins of bakvorm in de oven en stel de baktijd in op 25 minuten.

Laat de clafoutis afkoelen en zet die in de koelkast als het nog enige tijd duurt voor die geconsumeerd wordt.

Vergeet dan niet, de clafoutis bijtijds op kamertemperatuur te laten komen.


Info













Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________