R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Image000 .jpg" Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CITROEN ZURE ROOMCAKE

Engeland




1 kop (227 g) boter, gesmolten
3 koppen suiker
6 grote eieren, kamertemperatuur
5 el citroensap
1 el citroenrasp
1 tl citroen extract
3 koppen patentbloem
1/2 tl baksoda
1/4 tl zout
1 1/4 kop zure room

voor de icing:
1/4 kop zure room, kamertemperatuur
2 el boter, gesmolten
2 1/2 kop poedersuiker
2 à 3 el citroensap
2 tl citroenrasp

optioneel:
extra citroenrasp


Bereiding


Mix in een grote kom de boter en de suiker tot een lichte, luchtige massa (5 minuten).

Voeg één voor één de eieren toe, mix tussendoor steeds.

Roer het citroensap, de citroenrasp en het citroenextract door het beslag.

Meng in een andere kom de bloem, de baksoda en het zout en voeg dit mengsel afwisselend met de zure room aan het boter-suiker-eimengsel toe. Mix na iedere toevoeging even. Stop met mixen als het beslag een egaal geheel vormt.

Verwarm de oven voor (175 C).

Vet een tulbandbakvorm in met boter en bestuif de vorm vervolgens licht met bloem. "Stort" het beslag in de bakvorm en plaats die in de voorverwarmde oven. Bak de cake 55 à 60 minuten. Controleer of die goed gaar is door middel van de prikkerproef (een prikker die je midden in de cake steekt moet er schoon -zonder aanhangend beslag- uitkomen).

Laat de cake 10 minuten in de bakvorm afkoelen voor die er uit te nemen en op een draadrek te plaatsen.
"Schenk" de icing over de tulbandcake als die helemaal is afgekoeld ien laat die goed uitharden. Garneer de cake indien gewenst met citroenrasp.

Bewaar de cake in de koelkast.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________