![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
rolvormige Zwitserse citroencake, dessert ![]() voor de cake: 3 eieren 3/4 kop suiker 3 el citroensap 1 el citroenrasp 1/4 tl zout 1 tl bakpoeder 3/4 kop bloem poedersuiker (voor het oprollen van de cake) voor de citroen-roomkaasvulling: 230 g zachte roomkaas 1/4 kop zachte ongezouten boter 2 koppen suiker 1 el citroensap 1 tl citroenrasp 1 tl vanille-extract voor de garnering: poedersuiker schijfjes citroen Bereiding Verwarm de oven voor (175 C). Bekleed een lage bakvorm van 25 bij 37 1/2 centimeter met bakpapier. Strooi er wat bloem over zodat de cakelaag er later gemakkelijk van los te maken is. Klop/mix de eieren tot een bleke en schuimige massa (2 à 3 minuten). Voeg de suiker, het citroensap en de citroenrasp toe en mix tot ze helemaal opgenomen zijn. Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit mengsel aan de natte ingrediënten toe en meng ze ermee. Overmix ze niet. Giet het cakebeslag in de bakvorm. Spreid het met een spatel uit in een egale laag. Bak de cakelaag 10 à 11 minuten in de voorverwarmde oven. Leg terwijl de cake bakt een keukendoek op je werkblad en strooi er royaal poedersuiker over om de voorkomen dat de cake aan de keukendoek blijft plakken. Neem de cake uit de oven en keer die voorzichtig om op de keukendoek. Pel er behoedzaam het bakpapier af en rol dan direct vanuit een lange zijde de keukendoek met de cakelaag op. Laat de opgerolde cake helemaal afkoelen. Mix op middelhoge snelheid in een middelgrote kom de roomkaas en de boter tot ze zacht en goed gemengd zijn. Dit zal 1 à 2 minuten duren. Schraap daarbij indien nodig met een spatel de kanten van de kom schoon. Voeg de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de vanille toe en ga door tot alles goed gemengd is (ca 2 minuten) en het mengsel dik geworden is. Rol de cakerol, als die helemaal is afgekoeld, uit. Bestrijk de laag cake royaal en egaal met het roomkaasmengsel. Rol dan de cake - nu zonder de keukendoek - weer op en wikkel er clingfilm omheen. Laat de swiss roll een paar uur of een hele nacht in de koelkast rusten. Verwijder de clingfilm, bestuif de cake met poedersuiker en versier die verder met schijfjes citroen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |