R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CITROEN "SWISS ROLL" CAKE MET CITROEN-ROOMKAASVULLING
rolvormige Zwitserse citroencake, dessert





voor de cake
:
3 eieren
3/4 kop suiker
3 el citroensap
1 el citroenrasp
1/4 tl zout
1 tl bakpoeder
3/4 kop bloem
poedersuiker (voor het oprollen van de cake)

voor de citroen-roomkaasvulling:
230 g zachte roomkaas
1/4 kop zachte ongezouten boter
2 koppen suiker
1 el citroensap
1 tl citroenrasp
1 tl vanille-extract

voor de garnering:
poedersuiker
schijfjes citroen


Bereiding


Verwarm de oven voor (175 C).
Bekleed een lage bakvorm van 25 bij 37 1/2 centimeter met bakpapier.
Strooi er wat bloem over zodat de cakelaag er later gemakkelijk van los te maken is.

Klop/mix de eieren tot een bleke en schuimige massa (2 à 3 minuten). 
Voeg de suiker, het citroensap en de citroenrasp toe en mix tot ze helemaal opgenomen zijn.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder en het zout. Voeg dit mengsel aan de natte ingrediënten toe en meng ze ermee. Overmix ze niet.
Giet het cakebeslag in de bakvorm. Spreid het met een spatel uit in een egale laag. Bak de cakelaag 10 à 11 minuten in de voorverwarmde oven.

Leg terwijl de cake bakt een keukendoek op je werkblad en strooi er royaal poedersuiker over om de voorkomen dat de cake aan de keukendoek blijft plakken.

Neem de cake uit de oven en keer die voorzichtig om op de keukendoek. Pel er behoedzaam het bakpapier af en rol dan direct vanuit een lange zijde de keukendoek met de cakelaag op. Laat de opgerolde cake helemaal afkoelen.

Mix op middelhoge snelheid in een middelgrote kom de roomkaas en de boter tot ze zacht en goed gemengd zijn. Dit zal 1 à 2 minuten duren. Schraap daarbij indien nodig met een spatel de kanten van de kom schoon.
Voeg de suiker, het citroensap, de citroenrasp en de vanille toe en ga door tot alles goed gemengd is (ca 2 minuten) en het mengsel dik geworden is.

Rol de cakerol, als die helemaal is afgekoeld, uit. Bestrijk de laag cake royaal en egaal met het roomkaasmengsel. Rol dan de cake - nu zonder de keukendoek - weer op en wikkel er clingfilm omheen. Laat de swiss roll een paar uur of een hele nacht in de koelkast rusten.

Verwijder de clingfilm, bestuif de cake met poedersuiker en versier die verder met schijfjes citroen. 


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________