R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CITROEN - PETERSELIE - BONENSALADE
4 p., Libanon


2 blikjes rode kidneybonen
1 blikje kikkererwten
1 kleine rode ui
2 stengels bleekselderij
1 middelgrote komkommer
3/4 kop peterselie, fijngesneden
2 el dille of munt, fijngesneden
1/4 kop olijfolie
1/4 kop citroensap
3 tenen knoflook geperst
3/4 tl zout
1/8 tl of meer naar smaak rode chilipepervlokken


Bereiding


Spoel de rode kidneybonen en kikkererwten tot het water helder is en laat ze uitlekken.
Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de stengels bleekselderij in de lengte doormidden en snijd beide helften fijn.

Meng in een kom de kidneybonen, kikkererwten, ui, komkommer, bleekselderij, peterselie en dille of munt.

Klop in een kommetje de olijfolie, het citroensap, de knoflook, het zout en de pepervlokken tot een dressing.
Giet de dressing over het bonen-groentemengsel en schep de salade om tot alle ingrediënten ermee bedekt zijn.

De salade kan geserveerd worden.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________