![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| maisbroodjes met sulgunikaas, 6 stuks, Georgië 200 g sulgunikaas of mozzarella 400 g wit maismeel 1 ei 50 g boter 1 tl suiker 1 tl zout 1 dl olie 230 ml melk of water Bereiding Doe het maismeel in een mengkom en voeg er het ei, de boter, de suiker en het zout aan toe. Voeg al roerend langzaam de melk toe. Ga als de ingrediënten eenmaal gemengd zijn over op kneden (10 minuten). Verdeel het geknede deeg in 6 gelijke stukken en maak er bolletjes van. Snijd de sulgunikaas in 6 evengrote vierkante plakken.Maak een inkeping in ieder bolletje deeg, stop er een plak sulgini in en sluit het broodje weer. Verhit de olie in een pan. Leg als de olie heet is de chvishtari's in de pan en verminder daaropvolgend de hitteaanvoer tot middenlaag, Plaats het deksel op de pan. Neem na 5 à 6 minuten het deksel van de pan en draai de broodjes voorzichtig om. Bak ze nog eens 5 à 6 minuten op lage stand maar nu zonder deksel op de pan. Neem de broodjes uit de pan en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm. Sulguni is een kaas uit de Georgische Samegrelo-regio. De consisientie van de kaas is elastisch, te vergelijken met die van mozzarella, de kaas die algemeen als het beste alternatief voor sulguni geldt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |