|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CHUYACO
sinaasappelsalade, 4 p., Colombia 6 sinaasappels 1 1/2 el panela of bruine suiker (zie info) 1 el water 1 koppen sinaasappelsap 1/4 kop bosui, alleen het groene gedeelte 1/8 tl hete peper, habanera of bonnet zout en peper naar smaak Pel de sinaasappels. Snijd de sinaasappels overdwars in schijven van ruim een halve centimeter. Verwijder de pitten. Doe de schijven in een kom. Meng in een kommetje het water en de panela of bruine suiker. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg het sinaasappelsap, de bosui, chilipeper en zout en peper toe. Giet de dressing over de schijven sinaasappel. Schep het geheel voorzichtig om. Zet de kom sinaasappelsalade in de koelkast. Laat de salade minimaal een half uur koelen. Maak een serveerschaal op met de salade.
Info
Panela is ongeraffineerde rietsuiker, gewonnen uit het koken en indrogen van rietsuikersap. 1/4 tl habanera of bonnet lijkt misschien niet veel, het betreft hier echter fors hete pepers. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |