R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CHUYACO

sinaasappelsalade, 4 p., Colombia





6 sinaasappels
1 1/2 el panela of bruine suiker (zie info)
1 el water
 1 koppen sinaasappelsap
1/4 kop bosui, alleen het groene gedeelte
1/8 tl hete peper, habanera of bonnet
zout en peper naar smaak


Bereiding


Pel de sinaasappels.

Snijd de sinaasappels overdwars in schijven van ruim een halve centimeter. Verwijder de pitten. Doe de schijven in een kom.

Meng in een kommetje het water en de panela of bruine suiker.
Roer tot de suiker is opgelost.

Voeg het sinaasappelsap, de bosui, chilipeper en zout en peper toe.

Giet de dressing over de schijven sinaasappel. Schep het geheel voorzichtig om.

Zet de kom sinaasappelsalade in de koelkast. Laat de salade minimaal een half uur koelen.

Maak een serveerschaal op met de salade.


Info


Panela is ongeraffineerde rietsuiker, gewonnen uit het koken en indrogen van rietsuikersap.

1/4 tl habanera of bonnet lijkt misschien niet veel, het betreft hier echter fors hete pepers.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________