R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHUPE CRIOLLO
Creoolse soep, 4 à 6 p., Venezuela





1 el olie
1 ui, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl gemalen komijn
50 g versgehakte koriander
2 kipfilets, in blokjes
1 1/2 l water
3 aardappels, geschild en in blokjes gesneden
zout
275 g zoete maiskorrels (blik)
240 ml melk
175 g mozzarella, in blokjes


Bereiding


Verhit de olie in een soeppan.
Voeg de uien, knoflook, komijn en de helft van de koriander toe en fruit ze een minuut of 5.

Voeg de blokjes kip toe en bak ze 5 minuten mee. Roer zo nu en dan.

Voeg het water en wat zout toe en breng het geheel aan de kook.
Draai vervolgens het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen.

Schep de blokjes kip met een schuimspaan uit de pan en trek het vlees met 2 vorken in stukjes.
Doe het vlees terug in de pan en voeg de aardappels toe.
Breng het geheel aan de kook en draai dan het vuur weer laag.
Laat de soep zachtjes koken tot de aardappels gaar zijn.

Voeg de maiskorrels, de rest van de koriander, de melk en indien nodig nog zout toe.
Breng de soep weer op temperatuur.

Neem de pan van het vuur en voeg de blokjes kaas aan de soep toe.
Direkt serveren.


Info


Een lekkere en bijzondere soep. De ingrediënten gaan prima samen, iets waar ik van te voren mijn twijfels over had. Het is wel een beetje opletten met de mozzarella. In de hete soep verandert de kaas vrij snel in een dradenfestijn. Enige hilariteit is daarbij niet uitgesloten.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________