I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 CHORIZO-LINZENSTEW

4 p., internationaal





350 g chorizo, in schijfjes/stukjes gesneden
3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden
1 wortel, in blokjes gesneden
1 kop gedroogde linzen
1 ui, fijngesneden
1 el olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
4 koppen kippenbouillon
1 blikje (400 g) tomaatblokjes
1 tl kurkuma
1 tl currypoeder
1 tl komijn
1 tl suiker
zout en peper naar smaak
zure room

optioneel:
verse koriander
 

Bereiding


Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de ui en knoflook 1 minuut in.

Voeg de chorizo toe en bak die een minuut of 5.

Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze tot ze net zacht gaan worden (ca 4 minuten)

Voeg de kippenbouillon en de linzen toe, de kurkuma, currypoeder, komijn en suiker.
Laat het geheel sudderen tot de linzen zacht zijn en de vloeistof flink is ingedikt (30 à 40 minuten) .

Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze 5 minuten meesudderen.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Garneer met zure room en (optioneel) verse koriander.


Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________