I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
CHORIZO-LINZENSTEW
4 p.,
internationaal
![]() 350 g chorizo, in schijfjes/stukjes gesneden 3 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden 1 wortel, in blokjes gesneden 1 kop gedroogde linzen 1 ui, fijngesneden 1 el olijfolie 2 tenen knoflook, geperst 4 koppen kippenbouillon 1 blikje (400 g) tomaatblokjes 1 tl kurkuma 1 tl currypoeder 1 tl komijn 1 tl suiker zout en peper naar smaak zure room optioneel: verse koriander Bereiding Verhit op middelhoog vuur de olijfolie in een ruime koekenpan en bak er de ui en knoflook 1 minuut in. Voeg de chorizo toe en bak die een minuut of 5. Voeg de bleekselderij en de wortel toe en bak ze tot ze net zacht gaan worden (ca 4 minuten) Voeg de kippenbouillon en de linzen toe, de kurkuma, currypoeder, komijn en suiker. Laat het geheel sudderen tot de linzen zacht zijn en de vloeistof flink is ingedikt (30 à 40 minuten) . Voeg de blokjes tomaat toe en laat ze 5 minuten meesudderen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Garneer met zure room en (optioneel) verse koriander. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |