R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
CHORIZO CON ACEITUNAS Y CAVA
chorizo met olijven en cava, tapas, Spanje





1/2 el olijfolie
2 sjalotjes, gesnipperd
2 tl paprikapoeder
250 ml cava
1 blaadje laurier
400 g chorizo
2 tl balsamico
groene olijven
een stukje sinaasappelschil, fijngesneden of -geraspt
sinaasappelsap
blaadjes basilicum, in stukjes gescheurd


Bereiding


Verhit de olijfolie in een pan en bak er de sjalotjes in.
Snijd de chorizoworst in schijfjes en bak ze mee (ca 5 minuten).
Voeg het paprikapoeder toe en bak dat ook even mee.
Voeg het laurierblad, de olijven, de cava en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de bouillon en cava wat indikken (5 à 10 minuten).
Laat het geheel afkoelen.

Voeg de balsamico-azijn, een paar eetlepels sinaasapelsap en wat geraspte sinaasappelschil toe. Laat de tapas op smaak komen (1 uur).

Voeg vlak voor het serveren de basilicum toe.

Serveer er knapperig brood bij.


Info


Cava is een Spaanse mousserende wijn, die voornamelijk geproduceerd wordt in het wijngebied ten zuid-westen van Barcelona. Na de eerste gisting volgt er een tweede gisting van zeker negen maanden op de fles, vgl. de méthode champenoise.

Chorizo bevat nogal wat vet.
Je kunt de schijfjes chorizo voor verdere verwerking in een matig verhitte droge koekenpan leggen en een (groot) deel van het vet laten smelten en dat vervolgens verwijderen. Ontrek echter niet alle vet aan de schijfjes chorizo, want dan worden ze droog en hard.





Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________