R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
CHORIPAN
broodje chorizo, 4 p., Argentinië
4 kleine baguettes of ... een stokbrood in vieren gesneden of ... 4 marraquetas verder: 4 chorizo-worstjes chimichurri-salsa olijfolie optioneel: mosterd, sla, tomaten, uien enz.
Bereiding
Bestrijk de worstjes met een beetje olijfolie en grill ze tot ze aan alle kanten gebruind zijn. Snijd de worstjes in de lengte bijna doormidden en leg ze opengeklapt met de snijvlakken naar beneden terug op de grill of in de grillpan. Grill de worstjes tot ze goed doorbakken zijn. Snijd de baguettes, marraquetas of stukken stokbrood in de lengte bijna doormidden en leg ze opengeklapt met de snijvlakken naar beneden eveneens op de grill of in de grillpan. Een minuut is voldoende om ze weer "crunchy" te laten worden. Pas op voor verbranding. Leg op ieder (stok)broodje een opengeklapt worstje en bedek dat met een laagje chimichurri. Besmeer het broodje indien gewenst eerst met wat mosterd. Garneer het broodje indien gewenst met sla, tomaat enzovoorts. Choripan ("chori" is de ingekorte vorm van "chorizo", "pan" is "brood") is enorm populair in Argentinië, Chili, Urugay en Peru. Het broodje is daar veelal als "streetfoood" rechtstreeks van de grill verkrijgbaar. Het enige echt variabele element in choripan is de salsa. In Argentinië wordt choripan overgoten met "chimicurri", in Chili met "pebre" en in de overige landen is "salsa creolla" troef.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |