![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| dessert, 4 p., Libanon/Midden-Oosten voor de bodem: 250 g digestives, verkruimeld 110 g gesmolten boter voor de vulling: 400 g zoete gecondenseerde melk (blik) 625 ml water 60 g maismeel (maizena) 2 el cacaopoeder 1 el rozenwater 125 ml slagroom, geklopt 75 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt Bereiding Meng in een kom de verkruimelde koekjes en de boter. Verdeel het mengsel egaal over de bodem van een ronde bakvorm met een diameter van 26 cm. Druk het mengsel wat aan. Laat de bodem in de koelkast een kwartier opstijven. Doe de gecondenseerde melk, het water, de maizena en het cacapoeder in een pan. Breng het geheel aan de kook terwijl je voortdurend roert tot het mengsel dikker geworden is. Voeg dan de eetlepel rozenwater toe. Giet het hete mengsel over de koekjesbodem in de bakvorm en laat het op kamertemperatuur afkoelen. Klop de slagroom en breng die in een egale laag aan op de afgekoelde vulling. Strooi de grofgehakte hazelnoten over het dessert. Muhallabieh is een Libanees dessert dat ook in andere Midden-Oosten-landen populariteit geniet. De variatie in recepten is dan ook groot. Deze variant met de koekjesbodem en gecondenseerde melk behoort tot de meer luxe, rijke soort.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |