R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 
kleurrijke wereldgerechten









































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHOCOLADE EN HAZELNOOT MUHALLABIEH
dessert, 4 p., Libanon/Midden-Oosten

voor de bodem:
250 g digestives, verkruimeld
110 g gesmolten boter

voor de vulling:
400 g zoete gecondenseerde melk (blik)
625 ml water
60 g maismeel (maizena)
2 el cacaopoeder
1 el rozenwater
125 ml slagroom, geklopt
75 g hazelnoten, geroosterd en grof gehakt


Bereiding


Meng in een kom de verkruimelde koekjes en de boter.
Verdeel het mengsel egaal over de bodem van een ronde bakvorm met een diameter van 26 cm. Druk het mengsel wat aan.
Laat de bodem in de koelkast een kwartier opstijven.

Doe de gecondenseerde melk, het water, de maizena en het cacapoeder in een pan.
Breng het geheel  aan de kook terwijl je voortdurend roert tot het mengsel dikker geworden is. Voeg dan de eetlepel rozenwater toe.

Giet het hete mengsel over de koekjesbodem in de bakvorm en laat het  op kamertemperatuur afkoelen.

Klop de slagroom en breng die in een egale laag aan op de afgekoelde vulling.

Strooi de grofgehakte hazelnoten over het dessert.


Info


Muhallabieh is een Libanees dessert dat ook in andere Midden-Oosten-landen  populariteit geniet. De variatie in recepten is dan ook groot.
Deze variant met de koekjesbodem en gecondenseerde melk behoort tot de meer luxe, rijke soort.























naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________