|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
2 broden, Israël 4 1/4 à 4 3/4 kop broodmeel 1/2 kop suiker 2 1/2 tl droge gistkorrels 3/4 tl zout 2/3 kop boter (150 g) 1/2 kop water, handwarm 3 grote eieren plus 1 eigeel, kamertemperatuur, losgeklopt 2 el sinaasappelrasp voor de vulling: 1/2 kop boter 150 g donkere chocolade 1/2 kop suiker 1/3 kop cacaopoeder 1/4 tl zout voor de "glaze": 1/4 kop suiker 1/4 kop water Bereiding Doe de bloem, suiker, gist en het zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Laat het apparaat een kruimelige geheel van deze ingrediënten maken. Voeg het water en de sinaasappelrasp toe en blend weer even. Voeg -met het aparaat in werking- afwisselend de geklopte eieren plus eidooier en het broodmeel toe. Voeg niet meer meel toe dan nodig is voor de vorming van een zacht, soepel deeg. Het deeg mag wat plakkerig zijn. Laat het apparaat het deeg vervolgens kneden. Kneed je het deeg zelf, ga dan uit van 6 à 8 minuten. Vorm een bol van het geknede deeg en laat dat in een licht ingevette kom en afgedekt met plastic folie op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (1 à 1 1/2 uur). Doe de chocolade en de boter in een kom en plaats die op een pan licht kokend water (au bain marie). Voeg als de chocolade en boter gesmolten zijn de suiker, cacao en het zout toe en roer tot ze door de massa opgenomen zijn. Verdeel het deeg in 2 evengrote stukken en rol die rechthoekig uit. Leg een rechthoek voor je met een lange kant naar je toe en bestrijk de lap deeg met de helft van de vulling. Houd aan de randen een stukje (ca 1 1/2 centimeter) vrij. Pauzeer nu een kwartiertje om de vulling wat uit te laten harden zodat die bij het oprollen van het deeg beter op z'n plaats blijft. Rol de rechthoek op vanuit de lange kant die het dichtst naar je toeligt. Zorg dat de naad van de lap deeg onder komt te liggen en knijp de zijkanten van de rol samen, zodat de vulling er niet uit kan lopen. Snijd de rol nu in de lengte voorzichtig doormidden. Draai beide helften een halve slag zodat de snijvlakken boven komen liggen. Weef beide helften zich-zag om elkaar heen. Zorg er daarbij voor dat de snijvlakken boven blijven liggen. Knijp aan het begin en het uiteinde van de "vlecht" de 2 "draden" samen. Herhaal deze werkwijze voor de andere rechthoek deeg. Vet 2 brood/cakebakvormen van 9 bij 5 inch (22 1/2 bij 10 centimeter) in en leg er de broden met de snijvlakken naar boven in. Bedek ze met folie of een keukendoek en laat ze een uur narijzen. Verwarm de oven voor (185 C). Bak de broden goudbruin (35 à 45 minuten). Bedek ze halverwege met aluminiumfolie. Breng ondertussen in een pannetje de suiker en het water aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten op lage temperatuur zonder deksel op de pan indikken. Laat de broden als ze uit de oven genomen zijn 10 minuten in de bakvorm afkoelen. Bestrijk de babka's als ze nog warm zijn met de siroop. naar boven |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |