R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHOCOLADE BABKA
2 broden, Israël


4 1/4 à 4 3/4 kop broodmeel
1/2 kop suiker
2 1/2 tl droge gistkorrels
3/4 tl zout
2/3 kop boter (150 g)
1/2 kop water, handwarm
3 grote eieren plus 1 eigeel, kamertemperatuur, losgeklopt
2 el sinaasappelrasp

voor de vulling:
1/2 kop boter
150 g donkere chocolade
1/2 kop suiker
1/3 kop cacaopoeder
1/4 tl zout

voor de "glaze":
1/4 kop suiker
1/4 kop water


Bereiding


Doe de bloem, suiker, gist en het zout in de kom van de keukenmachine. Snijd de boter in blokjes en voeg ze toe. Laat het apparaat een kruimelige geheel van deze ingrediënten maken.

Voeg het water en de sinaasappelrasp toe en blend weer even.

Voeg -met het aparaat in werking- afwisselend de geklopte eieren plus eidooier en het broodmeel toe. Voeg niet meer meel toe dan nodig is voor de vorming van een zacht, soepel deeg. Het deeg mag wat plakkerig zijn.

Laat het apparaat het deeg vervolgens kneden. Kneed je het deeg zelf, ga dan uit van 6 à 8 minuten.

Vorm een bol van het geknede deeg en laat dat in een licht ingevette kom en afgedekt met plastic folie op een warme plaats rijzen tot het volume verdubbeld is (1 à 1 1/2 uur).

Doe de chocolade en de boter in een kom en plaats die op een pan licht kokend water (au bain marie). Voeg als de chocolade en boter gesmolten zijn de suiker, cacao en het zout toe en roer tot ze door de massa opgenomen zijn.

Verdeel het deeg in 2 evengrote stukken en rol die rechthoekig uit.

Leg een rechthoek voor je met een lange kant naar je toe en bestrijk de lap deeg met de helft van de vulling. Houd aan de randen een stukje (ca 1 1/2 centimeter) vrij. Pauzeer nu een kwartiertje om de vulling wat uit te laten harden zodat die bij het oprollen van het deeg beter op z'n plaats blijft.

Rol de rechthoek op vanuit de lange kant die het dichtst naar je toeligt. Zorg dat de naad van de lap deeg onder komt te liggen en knijp de zijkanten van de rol samen, zodat de vulling er niet uit kan lopen.

Snijd de rol nu in de lengte voorzichtig doormidden.
Draai beide helften een halve slag zodat de snijvlakken boven komen liggen. Weef beide helften zich-zag om elkaar heen. Zorg er daarbij voor dat de snijvlakken boven blijven liggen. Knijp aan het begin en het uiteinde van de "vlecht" de 2 "draden" samen.

Herhaal deze werkwijze voor de andere rechthoek deeg.

Vet 2 brood/cakebakvormen van 9 bij 5 inch (22 1/2 bij 10 centimeter) in en leg er de broden met de snijvlakken naar boven in. Bedek ze met folie of een keukendoek en laat ze een uur narijzen.

Verwarm de oven voor (185 C).

Bak de broden goudbruin (35 à 45 minuten). Bedek ze halverwege met aluminiumfolie.

Breng ondertussen in een pannetje de suiker en het water aan de kook. Laat het mengsel 10 minuten op lage temperatuur zonder deksel op de pan indikken.

Laat de broden als ze uit de oven genomen zijn 10 minuten in de bakvorm afkoelen.

Bestrijk de babka's als ze nog warm zijn met de siroop.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________