|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "strooi" zushi, 4 p., Japan 250 g sushi-rijst verse zalm garnalen paling yellowtail bonito avocado tofu krab schijfjes lotuswortel blaadjes sla blaadjes spinazie champignons shimeji paddenstoelen shiitake sesamzaad verkruimelde nori voor erbij: gari (ingemaakte gember) shoyu (japanse sojasaus) Bereiding Bereid de sushirijst. Snijd alle ingrediënten even fijn als je zou doen voor "gewone" sushi. Sommige ingrediënten zoals tonijn, zalm en lotuswortel kun je het best van te voren marineren. Marinade voor de tonijn: 4 el shoyu, 2 el rode wijn, 2 tl mirin Marinade voor de zalm: 2 el shoyu, wasabipasta naar smaak Marinade voor de schijfjes lotus: 3 el rijstazijn, 1 el suiker Gedroogde shiitake-paddenstoelen moeten van te voren 1 uur weken. Verdeel de sushi-rijst over 4 niet te diepe en wat brede kommen. Schik op de rijst op decoratieve wijze de gekozen ingrediënten. Serveer er een kommetje gari en een kommetje shoyu bij. Chirashi zushi bestaat uit sushirijst waarover ingrediënten worden "gestrooid" (chirashi), die bij andere soorten sushi als topping of vulling dienst doen. Het is één van de gemakkelijkste manieren om sushi te bereiden. Waarschijnlijk wordt om die reden chirashi zushi ook veel op treinstations verkocht weliswaar zonder zeebanket.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|