R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
CHIRASHI ZUSHI
"strooi" zushi, 4 p., Japan

250 g sushi-rijst
Kies zoveel ingrediënten als gewenst uit het volgende rijtje en voeg er gerust andere ingrediënten aan toe. Een bepekte keuze werkt echter het best:
verse tonijn
verse zalm
garnalen
 paling
 yellowtail
 bonito
 avocado
 tofu
krab
schijfjes lotuswortel
blaadjes sla
blaadjes spinazie
champignons
shimeji paddenstoelen
 shiitake
sesamzaad
verkruimelde nori

voor erbij:

gari (ingemaakte gember)
shoyu (japanse sojasaus) 


Bereiding


Bereid de sushirijst.

Snijd alle ingrediënten even fijn als je zou doen voor "gewone" sushi.
Sommige ingrediënten zoals tonijn, zalm en lotuswortel kun je het best van te voren marineren.

Marinade voor de tonijn:  4 el shoyu, 2 el rode wijn, 2 tl mirin
Marinade voor de zalm: 2 el shoyu, wasabipasta naar smaak
Marinade voor de schijfjes lotus: 3 el rijstazijn, 1 el suiker

Gedroogde shiitake-paddenstoelen moeten van te voren 1 uur weken.

Verdeel de sushi-rijst over 4 niet te diepe en wat brede kommen.
Schik op de rijst op decoratieve wijze de gekozen ingrediënten.

Serveer er een kommetje gari en een kommetje shoyu bij.


Info


Chirashi zushi bestaat uit sushirijst waarover ingrediënten worden "gestrooid" (chirashi), die bij andere soorten sushi als topping of vulling dienst doen.
Het is één van de gemakkelijkste manieren om sushi te bereiden. Waarschijnlijk wordt om die reden chirashi zushi ook veel op treinstations verkocht weliswaar zonder zeebanket.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________