R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHIPOTLE ADOBO CHICKEN BURRITO
6 p., Mexico

900 g kipfilet
6 tortilla's (doorsnee 25 cm)

voor de marinade:
1 rode ui, grof gehakt
2 tenen knoflook
chipotle chili's in adobo (blik/pot) naar smaak
1 el chilipoeder
3 el plantaardige olie
2 tl zout
2 tl komijn
2 tl rode wijnazijn
1 el oregano (gedroogd)
1 tl versgemalen zwarte peper

voor de vulling:
romainesla, in repen gescheurd
2 koppen salsa
60 inches flour tortilla's
3 koppen gekookte rijst
2 koppen monterey jack/cheddar/goudse kaas
1 kop pintobonen
1 kop guacamole


Bereiding


De marinade.
Doe 1/2 kop water, de ui, knoflook, 2 el adobosaus (blik/pot), 1 chipotle chili (blik/pot), chilipoeder, 1 el olie, 1 tl zout, komijn, azijn, oregano en zwarte peper in de kom van de keukenmachine en blend ze tot een egale marinade. Roer er een halve kop water door.

Leg de kipfilets in een schaal en giet er de marinade over. Plaats de schaal afgedekt met plastic folie in de koelkast. Dat kun je al de avond ervoor doen: hoe langer de kip marineert, hoe intenser de smaak.

Neem de kipfilets uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met 1 tl zout.

Verwarm de oven voor (185 à 190 C).

Verhit 2 el olie in een ovenbestendige pan en bak er de kipfilets goudbruin in (per kant ca 5 minuten).
Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de filets 8 à 10 minuten verder garen, niet langer want dan wordt het vlees droog en taai.

Neem de pan uit de oven. Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Snijd ze daarna in repen van ca 1 1/2 cm dik.

Verwarm de tortilla's (zie de verpakking).

Beleg iedere tortilla vanuit het midden naar de kant toe met een laagje sla, kip, rijst, salsa, kaas, bonen en guacamole etc. Laat daarbij een deel van de rand vrij. 
Vouw de tortilla vervolgens op alsof het een envelop betreft: vouw de onderste strook over de vulling, "klap" of vouw dan de zijkanten naar het midden toe en rol de tortilla vervolgens van onder uit strak op maar het is veel uitnodigender om alle voor de vulling benodigde ingrediënten op tafel te zetten en je tafelgenoten zelf hun burrito('s) te laten samenstellen.


Info














naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________