R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 6 p., Mexico 900 g kipfilet 6 tortilla's (doorsnee 25 cm) voor de marinade: 1 rode ui, grof gehakt 2 tenen knoflook chipotle chili's in adobo (blik/pot) naar smaak 1 el chilipoeder 3 el plantaardige olie 2 tl zout 2 tl komijn 2 tl rode wijnazijn 1 el oregano (gedroogd) 1 tl versgemalen zwarte peper voor de vulling: romainesla, in repen gescheurd 2 koppen salsa 60 inches flour tortilla's 3 koppen gekookte rijst 2 koppen monterey jack/cheddar/goudse kaas 1 kop pintobonen 1 kop guacamole Bereiding De marinade. Doe 1/2 kop water, de ui, knoflook, 2 el adobosaus (blik/pot), 1 chipotle chili (blik/pot), chilipoeder, 1 el olie, 1 tl zout, komijn, azijn, oregano en zwarte peper in de kom van de keukenmachine en blend ze tot een egale marinade. Roer er een halve kop water door. Leg de kipfilets in een schaal en giet er de marinade over. Plaats de schaal afgedekt met plastic folie in de koelkast. Dat kun je al de avond ervoor doen: hoe langer de kip marineert, hoe intenser de smaak. Neem de kipfilets uit de marinade, dep ze droog met keukenpapier en bestrooi ze met 1 tl zout. Verwarm de oven voor (185 à 190 C). Verhit 2 el olie in een ovenbestendige pan en bak er de kipfilets goudbruin in (per kant ca 5 minuten). Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat de filets 8 à 10 minuten verder garen, niet langer want dan wordt het vlees droog en taai. Neem de pan uit de oven. Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. Snijd ze daarna in repen van ca 1 1/2 cm dik. Verwarm de tortilla's (zie de verpakking). Beleg iedere tortilla vanuit het midden naar de kant toe met een laagje sla, kip, rijst, salsa, kaas, bonen en guacamole etc. Laat daarbij een deel van de rand vrij. Vouw de tortilla vervolgens op alsof het een envelop betreft: vouw de onderste strook over de vulling, "klap" of vouw dan de zijkanten naar het midden toe en rol de tortilla vervolgens van onder uit strak op maar het is veel uitnodigender om alle voor de vulling benodigde ingrediënten op tafel te zetten en je tafelgenoten zelf hun burrito('s) te laten samenstellen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |