|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Paraguay 500 g maismeel of 250 maismeel en 250 tarwebroodmeel 250 g gezouten boter of reuzel, in blokjes 1 el yuca-zetmeel of maizena 100 g halfharde kaas zoals gouda, cheddar, gruyère... (geraspt of in kleine blokjes) 100 g harde kaas zoals parmezaan, pecorino... (geraspt of in kleine blokjes) 1 tl zout of naar smaak 2 eieren 250 ml melk voor de vulling: 250 g rundergehakt 1 ui, fijngehakt 4 teentjes knoflook, geperst zout en zwarte peper, naar smaak 1 rode paprika of poblanopeper, fijngesneden een snuf komijn 1/3 kop peterselie of lenteui 3 hardgekookte eieren, gehakt olijfolie Bereiding Verhit de olijfolie en fruit er de ui en paprika in tot de stukjes ui glazig zijn. Voeg de knoflook toe en een halve minuut later het gehakt. Bak het gehakt rul en kruid het met de komijn en zout en peper. Voeg als het gehakt gaar is de gehakte hardgekookte eieren toe. Roer ze door groente-gehaktmengsel en laat ze op temperatuur komen. Proef of het geheel voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en/of peper toe en zet de pan terzijde. Meng in een kom het maismeel (of het maismeel en het tarwebroodmeel), het yucazetmeel (of de maizena) en het zout. Voeg de blokjes boter toe en werk ze met je vingertoppen door het meelmengsel tot een kruimelige substantie. Voeg de geraspte of in blokjes gesneden halfharde en harde kaas toe en "woel" ze met je handen door het kruim. Voeg beetje bij beetje de melk toe zodat het kruim gaat binden. Ga als de melk helemaal opgenomen is over op kneden. Kneed het mengsel tot het een egaal en elastisch deeg is geworden. Verwam de oven voor (185 C). Verdeel het deeg in 9 gelijke stukken en rol ze tot bollen. Druk een bol deeg plat en leg op het middel van het rondje 1/9 deel van de vulling. Vouw er vervolgens het deeg omheen zodat de vulling helemaal ingesloten wordt. Leg de chipa op een met boter ingevette bakplaat die licht bestrooid is met maismeel en neem de volgende deegbol onder handen..... er zijn nog 8 wachtenden voor U...! Bestrijk de chipa's zo je wilt met melk (dat geeft een mooiere kleur) en bak ze 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven. Na het bakken kunnen de chipa's barsten vertonen. Je kunt een deel van de fijngesneden paprika aan het deeg toevoegen. Dat verfraait het uiterlijk van de gebakken chipa's.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |