R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
CHIPA GUAZÚ
maisbrood/cake, bijgerecht, 6 p., Paraguay





3 uien, fijngesneden
de korrels van 4 kolven mais of 500 g (of meer) maiskorrels (diepvries)
500 g roomkaas, eventueel mozzarella
6 eieren, losgeklopt
1 1/2 kop melk
zout en peper
1/2 kop maisolie


Bereiding


Maak de maiskorrels los van de kolven en doe ze in de keukenmachine.  Maal ze grof. De korrels moeten textuur behouden.

Verhit de olie in een pan en bak er de uien een paar minuten in.
Voeg de melk toe en laat die 8 minuten zachtjes koken.

Snijd ondertussen de kaas in kleine stukjes.

Voeg de stukjes kaas aan de melk toe, vervolgens de losgeklopte eieren, de grof gemalen maiskorrels en zout en peper. Meng de ingrediënten grondig. Het beslag zal behoorlijk vloeibaar zijn maar dat hoort zo.

Verwarm de oven voor op 180 C.
Doe het beslag over in een ronde ingevette bakvorm (diameter 25 à 30 cm).
Zet de bakvorm in de oven en bak de chipa in ca 45 minuten goudgeel.

Neem de bakvorm uit de oven. Wacht een minuut of 5 en neem dan de chipa uit de bakvorm. Laat de chipa 5 minuten staan.

Snijd de chipa in stukken en serveer die.


Info


De Paraguyaanse keuken is ondenkbaar zonder chipa guazú, in het bijzonder gedurende de koele wintermaanden, het oogstseizoen van zoete mais.

Chipa lijkt op "sopa Paraguaya" maar is romiger en onderscheidt zich van Sopa Paraguaya verder door het gebruik van uien.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________