|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
maisbrood/cake, bijgerecht, 6 p., Paraguay 3 uien, fijngesneden de korrels van 4 kolven mais of 500 g (of meer) maiskorrels (diepvries) 500 g roomkaas, eventueel mozzarella 6 eieren, losgeklopt 1 1/2 kop melk zout en peper 1/2 kop maisolie Bereiding Maak de maiskorrels los van de kolven en doe ze in de keukenmachine. Maal ze grof. De korrels moeten textuur behouden. Verhit de olie in een pan en bak er de uien een paar minuten in. Voeg de melk toe en laat die 8 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de kaas in kleine stukjes. Voeg de stukjes kaas aan de melk toe, vervolgens de losgeklopte eieren, de grof gemalen maiskorrels en zout en peper. Meng de ingrediënten grondig. Het beslag zal behoorlijk vloeibaar zijn maar dat hoort zo. Verwarm de oven voor op 180 C. Doe het beslag over in een ronde ingevette bakvorm (diameter 25 à 30 cm). Zet de bakvorm in de oven en bak de chipa in ca 45 minuten goudgeel. Neem de bakvorm uit de oven. Wacht een minuut of 5 en neem dan de chipa uit de bakvorm. Laat de chipa 5 minuten staan. Snijd de chipa in stukken en serveer die. De Paraguyaanse keuken is ondenkbaar zonder chipa guazú, in het bijzonder gedurende de koele wintermaanden, het oogstseizoen van zoete mais. Chipa lijkt op "sopa Paraguaya" maar is romiger en onderscheidt zich van Sopa Paraguaya verder door het gebruik van uien.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |